Σε διάφορα μέρη του κόσμου, το κρέας κάποιων ζώων που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τρώγονται, σερβίρεται σε πιάτο και κάνει θραύση.
Μπορεί να μην της φαίνεται, αλλά η χελώνα έχει αρκετό κρέας, το οποίο καταναλώνεται σε διάφορα
μέρη του κόσμου. Συνήθως το ψιλοκόβουν και το βράζουν, με την υφή του να θυμίζει βατραχοπόδαρα και αστακό και πολλές φορές συνδυάζεται με… μπάμιες σε ζωμό μαζί με άλλα συστατικά, όπως πιπεριές, σέλινο, κρεμμύδια κ.λπ.
Ιγκουάνα
Το ιγκουάνα τρώγεται στα περισσότερα μέρη όπου υπάρχει, κυρίως στην κεντρική Αμερική. Για να μαγειρέψει κάποιος ένα ιγκουάνα, πρέπει να του αφαιρέσει τα έντερα κι έπειτα να το κόψει όπως το κοτόπουλο. Στη συνέχεια θέλει βράσιμο για περίπου μισή ώρα και τότε είναι έτοιμο το κρέας του για να χρησιμοποιηθεί, όπως το κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ κρέας.
Το ιγκουάνα τρώγεται στα περισσότερα μέρη όπου υπάρχει, κυρίως στην κεντρική Αμερική. Για να μαγειρέψει κάποιος ένα ιγκουάνα, πρέπει να του αφαιρέσει τα έντερα κι έπειτα να το κόψει όπως το κοτόπουλο. Στη συνέχεια θέλει βράσιμο για περίπου μισή ώρα και τότε είναι έτοιμο το κρέας του για να χρησιμοποιηθεί, όπως το κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ κρέας.
Το κρέας της, σύμφωνα με αναφορές, έχει κάπως μεταλλική γεύση, ενώ λέγεται πως όσο πιο νεαρή είναι η αρκούδα, τόσο το καλύτερο. Για την ετοιμασία του συγκεκριμένου κρέατος συνιστάται το αργό μαγείρεμα.
Λιοντάρι
Το κρέας του λιονταριού έχει παρόμοια γεύση με το χοιρινό, με τη διαφορά ότι είναι πιο πλούσιο. Συν τοις άλλοις, έχει πολύ λίγο λίπος και κόβεται συνήθως σε λεπτές φέτες, ενώ σιγοψήνεται για αρκετή ώρα.
Το κρέας του λιονταριού έχει παρόμοια γεύση με το χοιρινό, με τη διαφορά ότι είναι πιο πλούσιο. Συν τοις άλλοις, έχει πολύ λίγο λίπος και κόβεται συνήθως σε λεπτές φέτες, ενώ σιγοψήνεται για αρκετή ώρα.
Στρουθοκάμηλος
Μπορεί να πρόκειται για πουλί, αλλά δεν του φαίνεται κοιτώντας μόνο το κρέας. Μοιάζει πολύ με το μοσχάρι, αλλά είναι άπαχο και σύμφωνα με την American Ostrich Association, πρέπει να προτιμάται μέτρια ψημένο ή να σιγοψήνεται σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα. Αρκετά δημοφιλή είναι και τα μπέργκερ από στρουθοκάμηλο, τα οποία επίσης περιέχουν λιγότερα λιπαρά.
Μπορεί να πρόκειται για πουλί, αλλά δεν του φαίνεται κοιτώντας μόνο το κρέας. Μοιάζει πολύ με το μοσχάρι, αλλά είναι άπαχο και σύμφωνα με την American Ostrich Association, πρέπει να προτιμάται μέτρια ψημένο ή να σιγοψήνεται σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα. Αρκετά δημοφιλή είναι και τα μπέργκερ από στρουθοκάμηλο, τα οποία επίσης περιέχουν λιγότερα λιπαρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου