Σε ένα ζυθοποιείο της Δανίας φτιάχνουν μπύρα από ανθρώπινα ούρα! Καλά ακούσατε και μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν το ρίσκο και δοκιμάζουν.
Η μπύρα «Pisner» δημιουργήθηκε από τα ουρητήρια ενός δημοφιλούς φεστιβάλ που συμβαίνει κάθε χρόνο στη Βόρεια Ευρώπη. Tα ούρα αυτά χρησιμοποιούνται για να λιπαίνουν τα κριθάρια του ζυθοποιείου. Αντί δηλαδή για κοπριά ζώων ή βιομηχανοποιημένα λιπάσματα, χρησιμοποιούνται τα ανθρώπινα ούρα που μάλιστα θεωρούνται καλύτερα…
«Είμαστε ένα μικρό ζυθοποιείο εδώ στην Κοπεγχάγη και θέλαμε ουσιαστικά να φτιάχνουμε τα τελευταία 4 χρόνια, μπύρες βιολογικές», δηλώνει ο Henrik Vang, διευθυντής του ζυθοποιείου. Και οι πελάτες όμως φαίνονται ικανοποιημένοι: «Έχει τέλεια γεύση και φαίνεται φρέσκια».
Η μπύρα «Pisner» δημιουργήθηκε από τα ουρητήρια ενός δημοφιλούς φεστιβάλ που συμβαίνει κάθε χρόνο στη Βόρεια Ευρώπη. Tα ούρα αυτά χρησιμοποιούνται για να λιπαίνουν τα κριθάρια του ζυθοποιείου. Αντί δηλαδή για κοπριά ζώων ή βιομηχανοποιημένα λιπάσματα, χρησιμοποιούνται τα ανθρώπινα ούρα που μάλιστα θεωρούνται καλύτερα…
«Είμαστε ένα μικρό ζυθοποιείο εδώ στην Κοπεγχάγη και θέλαμε ουσιαστικά να φτιάχνουμε τα τελευταία 4 χρόνια, μπύρες βιολογικές», δηλώνει ο Henrik Vang, διευθυντής του ζυθοποιείου. Και οι πελάτες όμως φαίνονται ικανοποιημένοι: «Έχει τέλεια γεύση και φαίνεται φρέσκια».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου