ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Nerai, το ελληνικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης που εξυμνεί το Forbes

Προ ημερών στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Forbes αναρτήθηκε η κριτική του διεθνούς φήμης κριτικού γεύσης, John Mariani, για το ελληνικό εστιατόριο Nerai που βρίσκεται στο Ιστ Σάιντ της Νέας Υόρκης. Αν και είναι γνωστός για την αυστηρότητά του, τα σχόλιά του για το εστιατόριο ήταν πραγματικά θριαμβευτικά.
Από την πρώτη στιγμή που το Nerai άνοιξε τις πρώτες του πριν από πέντε χρόνια ξεχώρισε ανάμεσα στα υπόλοιπα ελληνικά 
Related imageεστιατόρια, καθώς το ντεκόρ του είναι απίστευτα εκλεπτυσμένο και δεν θυμίζει σε τίποτα τουριστικό εστιατόριο, με ξεθωριασμένες αφίσες της Ακρόπολης, μπουζούκια και δίχτυα ψαράδων, όπως σημειώνει ο κριτικός. «Είναι στο επίπεδο ενός καλαίσθητου ιταλικού εστιατορίου», γράφει.
Και το φαγητό όμως του εστιατορίου στάθηκε αντάξιο του ντεκόρ. Υπό τις οδηγίες των τριών Ελλήνων ιδιοκτητών του εστιατορίου, Σπύρου Μενεγάτου, Κώστα Γιούση και Ντίνου Γουρμού, αλλά και του ταλαντούχου νέου τους σεφ, η ποιότητα της εξυπηρέτησης και του φαγητού έχει εκτοξευθεί. «Είναι το ωραιότερο ελληνικό φαγητό που έχω φάει σε αυτήν τη χώρα», γράφει χαρακτηριστικά ο Mariani.
Το μενού περιλαμβάνει αμιγώς ελληνικά πιάτα, που αναδεικνύουν την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας. Ο Mariani δοκίμασε αλειφές, σπανακόπιτα με αγκινάρες, άνηθο και φέτα, αλλά και κολοκυθάκια τηγανητά. Από σαλάτες επέλεξε φυσικά μια χωριάτικη, ελαφρώς πειραγμένη, καθώς περιείχε και βούτυρο ντομάτας. Παρήγγειλε επίσης και τηγανητό χαλούμι με φρέσκα σύκα και σαλάτα από φοινόκιο. Από κυρίως επέλεξε πησσί με αβγολέμονο, θυμάρι και ζελέ ούζου και μέντας. Άλλα πιάτα που τού έκαναν εντύπωση ήταν ο μουσακάς με πάπια, οι ντολμάδες, αλλά και η κακαβιά. Από τα επιδόρπια ξεχώρισε την καρυδόπιτα με παγωτό σοκολάτας και τα σαραγλί. Ο κριτικός φαίνεται να εντυπωσιάστηκε όμως και από τη λίστα των κρασιών, που το 20% είναι ελληνικά.
«Το έχω ξαναπεί ότι τα ελληνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη έχουν υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά εκείνα όπως το Nerai δείχνουν τώρα ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα καλύτερα γαλλικά, ιταλικά, ιαπωνικά και αμερικανικά εστιατόρια της πόλης», καταλήγει ο κριτικός.Related imageNerai Reastaurant New YorkNerai Reastaurant New YorkNerai Reastaurant New YorkNerai Reastaurant New YorkNerai Reastaurant New YorkNerai Reastaurant New YorkNerai Reastaurant New YorkNERAI_Owners22007347_744052979116723_6284172932207852799_n20768225_727014714153883_3591986405499516240_n29790689_824328714422482_1764166846944079985_n16938501_638817472973608_5946445367774536241_nhttps_%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fjohnmariani%2Ffiles%2F2018%2F05%2FNERAI-FISH-IN-BROTH-1200x80013254148_519626674892689_449143914800589803_nNERAI_drinkNERAI_ChefNERAI_Fodd2Image result for nerai menu price16684067_634439106744778_4618287374912665727_nNERAI_Food1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου