ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Στρασβούργο, από τις πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο για ποδήλατο

Το Στρασβούργο δεν είναι απλώς η πόλη-έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά είναι πολλά περισσότερα και κυρίως είναι μία πόλη που προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ζωής στους κατοίκους και σ’ αυτό έχει σημαντική συμβολή το ποδήλατο. 
Χιλιάδες κάτοικοι ποδηλατούν από το πρωί έως το βράδυ. Με το ποδήλατο πηγαίνουν στη δουλειά τους. Χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να ψωνίσουν. Με το ποδήλατο πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Με το ποδήλατο βγαίνουν για διασκέδαση.



Μερικά στοιχεία για την πόλη και το ποδήλατο. 
Σχετική εικόνα-Το Στρασβούργο είναι η πόλη της Γαλλίας με το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατόδρομων: συνολικού μήκους 536 χιλιομέτρων!
-Είναι στην 4η θέση (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) των 20 πιο φιλικών πόλεων στον κόσμο για ποδήλατο (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά), σύμφωνα με την λίστα Copenhagenize.
-Πρόκειται για την πόλη της Γαλλίας με το υψηλότερο ποσοστό μετακινήσεων με πετάλι: 16% της καθημερινής μετακίνησης γίνεται με ποδήλατο και μάλιστα στο Κέντρο το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 3%.
-Διαθέτει 4.400 κοινόχρηστα ποδήλατα. Τα Velhop τα βλέπεις παντού στην πόλη.
-Ο Δήμος έχει εγκαταστήσει εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης για ποδήλατο σχεδόν παντού. Και τις περισσότερες στα πιο κεντρικά.
-Σχεδιάζονται 3 ποδηλατόδρομοι μεγάλου μήκους (superhighways).
Two way cycle track along tramways - courtesy of StraBenbahnΣχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου