Πέρα από τα κλασικά πιάτα της διεθνής κουζίνας, λίγο πολύ γνωστά στους περισσοτέρους, υπάρχουν και ορισμένα που θα κάνουν το στομάχι σας το λιγότερο… να σφιχτεί! Πριν, όμως, αισθανθείτε μια κάποια… αναγούλα, σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη που απολαμβάνουν αυτά που θα δείτε στη συνέχεια, και με το παραπάνω. Παράξενο ή όχι, η λίστα που ακολουθεί απευθύνεται αυστηρά στους τολμηρούς της γεύσης.
Αβγά μυρμηγκιών
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στους… πολιτισμένους Δυτικούς, τα αβγά των μυρμηγκιών είναι ένα λαχταριστό όσο και ακριβό έδεσμα στην Ταϊλάνδη, το οποίο αποτελεί τη Νο1 λιχουδιά μικρών και μεγάλων! Πρόκειται για τα τεράστια σε μέγεθος αβγά που «παράγουν» τα μυρμήγκια-υφαντές (weaver ants), η γεύση των οποίων θυμίζει αρκετά τα καρύδια. Οι ντόπιοι τα προσθέτουν στον χοιρινό κιμά που βάζουν στο ρύζι για να του προσδώσουν πιο πικάντικη γεύση, ενώ στις χορτόσουπες το χειμώνα θεωρούνται «hot» συστατικό. Επιπλέον, αποτελούν άριστο dressing σε σαλάτες αλλά και λαχταριστό συνοδευτικό της μπίρας με tortilla chips.
Κράκερς σφήκας
Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα μπισκοτάκια, ξανασκεφτείτε το! Στην πόλη Omachi του Τόκιο οι σφήκες παγιδεύονται, αποξηραίνονται και ενοποιούνται με τη ζύμη για να αποτελέσουν ένα τραγανό μπισκοτάκι!
Κατσαρίδες τηγανητές
Στη φάρμα Gene Rurka του New Jersey, γνωστή για τις «τολμηρές» γευστικές δημιουργίες της, οι μεγάλες κατσαρίδες συλλέγονται και τηγανίζονται με κουρκούτι. Στη συνέχεια σερβίρονται με σάλτσα σόγιας.
Αβγά μυρμηγκιών
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στους… πολιτισμένους Δυτικούς, τα αβγά των μυρμηγκιών είναι ένα λαχταριστό όσο και ακριβό έδεσμα στην Ταϊλάνδη, το οποίο αποτελεί τη Νο1 λιχουδιά μικρών και μεγάλων! Πρόκειται για τα τεράστια σε μέγεθος αβγά που «παράγουν» τα μυρμήγκια-υφαντές (weaver ants), η γεύση των οποίων θυμίζει αρκετά τα καρύδια. Οι ντόπιοι τα προσθέτουν στον χοιρινό κιμά που βάζουν στο ρύζι για να του προσδώσουν πιο πικάντικη γεύση, ενώ στις χορτόσουπες το χειμώνα θεωρούνται «hot» συστατικό. Επιπλέον, αποτελούν άριστο dressing σε σαλάτες αλλά και λαχταριστό συνοδευτικό της μπίρας με tortilla chips.
Κράκερς σφήκας
Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα μπισκοτάκια, ξανασκεφτείτε το! Στην πόλη Omachi του Τόκιο οι σφήκες παγιδεύονται, αποξηραίνονται και ενοποιούνται με τη ζύμη για να αποτελέσουν ένα τραγανό μπισκοτάκι!
Κατσαρίδες τηγανητές
Στη φάρμα Gene Rurka του New Jersey, γνωστή για τις «τολμηρές» γευστικές δημιουργίες της, οι μεγάλες κατσαρίδες συλλέγονται και τηγανίζονται με κουρκούτι. Στη συνέχεια σερβίρονται με σάλτσα σόγιας.
Αρουραίοι
Το είδος του αρουραίου Nutria, που κατάγεται από τη Νότια Αμερική, αποτελεί μια υγιεινή πρόταση, εναλλακτική του κοτόπουλου και το κρέας του χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, από ψητό στα κάρβουνα μέχρι κοκκινιστό με πατατούλες!
Μυαλά σκίουρου
Οι σκίουροι αποτελούν δημοφιλές έδεσμα στις ΗΠΑ και υπάρχουν πολλές συνταγές με πιο δημοφιλείς αυτές που αφορούν στο… μυαλό του! Το burgoo, για παράδειγμα, είναι μια λαχταριστή σούπα με μυαλά σκίουρου, ενώ εναλλακτικά ορισμένοι προτιμούν τα τηγανητά.
Νυχτερίδα βραστή
Στην Ταϊλάνδη οι ντόπιοι παρασκευάζουν μια σούπα λαχανικών με… νυχτερίδα. Οι πιο τολμηροί τη σερβίρουν ολόκληρη στο πιάτο, ενώ οι περισσότεροι πολτοποιούν το κρέας της και το προσθέτουν στο ζωμό.
Ψάρι… ζωντανό νεκρό!
Το είδος του αρουραίου Nutria, που κατάγεται από τη Νότια Αμερική, αποτελεί μια υγιεινή πρόταση, εναλλακτική του κοτόπουλου και το κρέας του χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, από ψητό στα κάρβουνα μέχρι κοκκινιστό με πατατούλες!
Μυαλά σκίουρου
Οι σκίουροι αποτελούν δημοφιλές έδεσμα στις ΗΠΑ και υπάρχουν πολλές συνταγές με πιο δημοφιλείς αυτές που αφορούν στο… μυαλό του! Το burgoo, για παράδειγμα, είναι μια λαχταριστή σούπα με μυαλά σκίουρου, ενώ εναλλακτικά ορισμένοι προτιμούν τα τηγανητά.
Νυχτερίδα βραστή
Στην Ταϊλάνδη οι ντόπιοι παρασκευάζουν μια σούπα λαχανικών με… νυχτερίδα. Οι πιο τολμηροί τη σερβίρουν ολόκληρη στο πιάτο, ενώ οι περισσότεροι πολτοποιούν το κρέας της και το προσθέτουν στο ζωμό.
Ψάρι… ζωντανό νεκρό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου