Ένα από τα πιο… γλυκά μουσεία του κόσμου άνοιξε τις πύλες του τον Μάρτιο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, χαροποιώντας τους λάτρεις της σοκολάτας.
Στο «Choco-Story New York», το οποίο εμπνεύστηκε ο ζαχαροπλάστης και σοκολατοποιός Ζακ Τόρες, μπορεί κανείς να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, φτάνοντας μέχρι των πολιτισμό των Μάγια, προ 5.000 ετών.
Εξάλλου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον 57χρονο Τόρες, γνωστό και ως «Mr. Chocolate», να φτιάχνει τρούφα σοκολάτας, με μια ιδιαίτερη συνταγή.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στο μακρινό παρελθόν για να παραχθεί σοκολάτα από τον κόκκο
Στο «Choco-Story New York», το οποίο εμπνεύστηκε ο ζαχαροπλάστης και σοκολατοποιός Ζακ Τόρες, μπορεί κανείς να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, φτάνοντας μέχρι των πολιτισμό των Μάγια, προ 5.000 ετών.
Εξάλλου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον 57χρονο Τόρες, γνωστό και ως «Mr. Chocolate», να φτιάχνει τρούφα σοκολάτας, με μια ιδιαίτερη συνταγή.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στο μακρινό παρελθόν για να παραχθεί σοκολάτα από τον κόκκο
κακάου που έχει υποστεί ζύμωση, αλλά και σκεύη και ειδικά φλιτζάνια με μια μικρή μπάρα που προστατεύουν το… μουστάκι από την καυτή σοκολάτα.
«Μου αρέσει να μεταδίδω την αγάπη και τις γνώσεις που έχω για τη σοκολάτα σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει γι' αυτήν», δήλωσε μιλώντας στο Reuters ο κ. Τορές, ο οποίος μεγάλωσε στη Γαλλία.
«Μου αρέσει να μεταδίδω την αγάπη και τις γνώσεις που έχω για τη σοκολάτα σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει γι' αυτήν», δήλωσε μιλώντας στο Reuters ο κ. Τορές, ο οποίος μεγάλωσε στη Γαλλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου