ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Saint Francis High School, το σχολείο που κέρδισε 24 εκατ. δολάρια

Είναι μάλλον η πιο ασυνήθιστη επιστολή που έχει φτάσει από τη διεύθυνση ενός σχολείου στους γονείς των μαθητών. Κι αυτό επειδή τους ενημέρωνε ότι το σχολείο είχε κερδίσει 24 εκατομμύρια δολάρια επενδύοντας 15.000 στην εφαρμογή μηνυμάτων Snapchat. Όλα αυτά συνέβησαν στο Σεντ Φράνσις, ένα ιδιωτικό γυμνάσιο που βρίσκεται στη Σίλικον Βάλεϊ. Και είχαν ξεκινήσει πριν από πέντε χρόνια όταν ο πατέρας ενός μαθητή, σύμβουλος επενδύσεων στο επάγγελμα, είχε πείσει τη διεύθυνση να επενδύσει στο Snapchat βλέποντας πόσο κολλημένα ήταν τα παιδιά του μ’ αυτή τη νέα εφαρμογή.
Ο ίδιος ο πατέρας, γράφει ο Guardian, είχε επενδύσει τότε 500.000 δολάρια, ενώ το σχολείο, με την επένδυση των 15.000 δολαρίων, 
είχε αγοράσει 2,1 εκατομμύρια μετοχές. Πριν από μερικές ημέρες πούλησε περίπου τα δύο τρία από αυτές αντί 17 δολαρίων τη μία. Κι έτσι έβαλε στα ταμεία του 24 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι μετοχές που του έχουν απομείνει αξίζουν άλλα 18,5 εκατομμύρια. Τι θα τα κάνει όλα αυτά τα χρήματα η διεύθυνση; Θα τα επενδύσει φυσικά στο σχολείο, ενώ θα διαθέσει μέρος για την παροχή υποτροφιών στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές. Να που όλα μπορούν να έχουν έναν καλό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου