ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Τα καθιερωμένα ανθρωπάκια των φαναριών στο κέντρο της Μελβούρνης παίρνουν -για έναν χρόνο- γυναικεία όψη.

Πώς μια γυναικεία φιγούρα στο φανάρι μπορεί να αλλάξει τις προκαταλήψεις για τη θέση των δύο φύλων; «Υποσυνείδητα», απαντά η επικεφαλής της πρωτοβουλίας, που θεωρεί ότι οι ανδρικές μορφές στους σηματοδότες ενισχύουν τις στενόμυαλες αντιλήψεις.
Άσκοπη κίνηση ή ουσιαστική αλλαγή; Η συμβολή των οδών Σουάνστον και Φλίντερς, στο κέντρο της Μελβούρνης, θα αποκτήσει για περίπου έναν χρόνο φανάρια με γυναικείες φιγούρες στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων.
Η πρωτοβουλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ανήκει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Επιτροπή της Μελβούρνης» και το πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει να αντιμετωπίσει τις «λανθάνουσες προκαταλήψεις» για την κοινωνική θέση των γυναικών, όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί του.
Η Μελβούρνη δεν είναι η πρώτη πόλη που υιοθετεί την ιδέα. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο Ρίτσμοντ, ένα προάστιό της, όταν οι αρχές τοποθέτησαν σε κεντρική διασταύρωση φανάρι που απεικονίζει τη Μέρι Ρότζερς, την πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλο της πόλης.
Για την ιστορία, η σύλληψη ανήκει στη Νέα Ζηλανδία, που ως η πρώτη χώρα που έδωσε στις γυναίκες δικαίωμα ψήφου φρόντισε να το… γιορτάσει απεικονίζοντας τη 
German figures
φιγούρα της ξακουστής σουφραζέτας Κέιτ Σέπαρντ σε οκτώ φανάρια στην πρωτεύουσά της, το Ουέλινγκτον, τον Σεπτέμβριο του 2014.
Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές γερμανικές πόλεις, ενώ η Βιέννη, το 2015, αντικατέστησε τα κλασικά της φανάρια με κάποια που απεικόνιζαν ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια. Σχολιάζοντας την απόφαση της Μελβούρνης, ο αυστραλός γερουσιαστής Μάλκομ Ρόμπερτς δημοσίευσε μια σχετική εικόνα στον λογαριασμό του στο Facebook με το σχόλιο «ξέρετε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, σωστά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου