ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

“Flike” , η ιπτάμενη μοτοσικλέτα!

To “Flike” είναι σύντμηση των “fly” και “bike”, δηλαδή μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα. Αν θέλετε, μπορείτε να θεωρήσετε το Flike ως ένα τριελικόπτερο, αφού είναι βασικά ένα τεράστιο drone με τρεις έλικες αντί για τέσσερις. Έχει δύο εμπρός κι έναν πίσω, με τον καθένα να έχει τα δικά του δύο ηλεκτρικά μοτέρ.
Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά, η ισχύς παρέχεται από μία μπαταρία κι ένα σύστημα επέκτασης της αυτονομίας (range extender), που πιθανότατα είναι ένας μικρός και πολύ αποδοτικός κινητήρας εσωτερικής καύσης.
Η κινητήρια αυτή διάταξη, σε συνδυασμό με την προηγμένη, ελαφριά κατασκευή, λέγεται ότι επιτρέπει στο Flike να φτάνει έως και τα 100 km/h – ταχύτητα στην οποία επεμβαίνει ηλεκτρονικός περιοριστής ασφαλείας. Το μέγιστο ύψος πτήσης επίσης περιορίζεται, στα 30 μέτρα, που θα πρέπει να είναι αρκετά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμπίνα που να προστατεύει τον αναβάτη-πιλότο.
Το Flike έχει σχεδιαστεί για να σηκώνει ένα μέγιστο φορτίο 100 kg και να πετά επί μία ώρα. Η ιπτάμενη μηχανή έχει πιστοποιηθεί στα 3G.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου