ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Οι κολοσσοί του ψηφιακού κόσμου που αυξάνουν συνεχώς τον τζίρο τους αλλά δεν κάνουν προσλήψεις!

Έχουν υπερτριπλασιάσει τον τζίρο τους σε αυτά τα επτά χρόνια της κρίσης. Το προσωπικό τους, όμως, το αύξησαν μόλις 1,4 φορές – οι υπάλληλοί τους δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ποιοι είναι αυτοί που βγάζουν τόσα πολλά και δίνουν τόσα λίγα; Οι 23 κολοσσοί του ψηφιακού κόσμου. Από την Amazon με τον ετήσιο τζίρο των 98,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως την Microsoft. Από την Google ως την Oracle. Από το Facebook έως 
την Priceline, τον κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού που ελέγχει το Booking.com και το Rentalcars. Και από το eBay έως το Netflix, τον βασιλιά του streaming.
Από τις 23 εταιρίες, επισημαίνει η Corriere della Sera, οι 12 είναι αμερικανικές. Αλλά υπάρχουν και τέσσερις κινεζικές – απόδειξη του γεγονότος ότι ο κόσμος αλλάζει. Ποιες είναι αυτές (για να μαθαίνουμε); Η JD, δηλαδή η κινεζική εκδοχή της Amazon. Η Alibaba που είναι και η πιο γνωστή εκτός κινεζικών συνόρων. Η μηχανή αναζήτησης Baidu και η Tencent Holdings, η οποία 
ειδικεύεται επίσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι υπόλοιποι τομείς ειδίκευσης είναι τα λογισμικά (Oracle και Microsoft), η ψυχαγωγία (Nintendo), οι διαδικτυακές υπηρεσίες (Google και Facebook).
Άλλο ένα στοιχείο: η Google εκτιμάται ότι έχει τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή αξία (483,6 δισ. ευρώ), ενώ ακολουθούν η Microsoft (399,4 δισ.) και η Amazon (353,2 δισ.). Μπράβο τους. Μήπως να έκαναν και καμιά πρόσληψη τώρα; Για να μην θυμηθούμε και τα κόλπα που κάνουν για να μην πληρώνουν φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου