Την ετήσια λίστα με τους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Έλληνας Αντώνης Δρακουλαράκος, ανακοίνωσε το γαλλικό περιοδικό «Le Chef», στο πλαίσιο του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit» στο Μονακό, την Κυριακή.
Την κορυφή της λίστας κατέκτησε ο Alain Passard του L’ Arpège στο Παρίσι, το οποίο κρατά τα τρία αστέρια Michelin του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με τους Martin Berasategui (Ισπανία) και Pierre Gagnaire (Γαλλία) των ομώνυμων εστιατορίων να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Η πρώτη δεκάδα -όπου το γαλλικό «άρωμα» είναι έντονο- έχει ως εξής:
Alain Passard - L’ Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
Martin Berasategui - Restaurant Martin Berasategui (Λαζάρτε, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία)
Pierre Gagnaire - Restaurant Pierre Gagnaire (Παρίσι, Γαλλία)
Michel Bras - Le Suquet (Λαγκουάλ, Γαλλία)
Seiji Yamamoto - Nihonryori Ryugin (Τόκιο, Ιαπωνία)
Éric Frechon - Épicure (Παρίσι, Γαλλία)
Jonnie Boer – De Librije (Τσβόλε, Ολλανδία)
Rene Redzepi - Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
Emmanuel Renaut - Flocons de Sel (Μεζέβ, Γαλλία)
Joan Roca - El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία).
Την κορυφή της λίστας κατέκτησε ο Alain Passard του L’ Arpège στο Παρίσι, το οποίο κρατά τα τρία αστέρια Michelin του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με τους Martin Berasategui (Ισπανία) και Pierre Gagnaire (Γαλλία) των ομώνυμων εστιατορίων να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Η πρώτη δεκάδα -όπου το γαλλικό «άρωμα» είναι έντονο- έχει ως εξής:
Alain Passard - L’ Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
Martin Berasategui - Restaurant Martin Berasategui (Λαζάρτε, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία)
Pierre Gagnaire - Restaurant Pierre Gagnaire (Παρίσι, Γαλλία)
Michel Bras - Le Suquet (Λαγκουάλ, Γαλλία)
Seiji Yamamoto - Nihonryori Ryugin (Τόκιο, Ιαπωνία)
Éric Frechon - Épicure (Παρίσι, Γαλλία)
Jonnie Boer – De Librije (Τσβόλε, Ολλανδία)
Rene Redzepi - Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
Emmanuel Renaut - Flocons de Sel (Μεζέβ, Γαλλία)
Joan Roca - El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία).
Greek sushi master Antonis Drakoularakos |
Όσο για τον Έλληνα σεφ, ο οποίος κατέλαβε την εκατοστή θέση της λίστας, έχει ως αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι, ενώ το 2014 για τρεις μήνες έζησε στο Τόκιο, ώστε να εξειδικευτεί στην «υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι», όπως την αποκαλεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Πριν από περίπου ένα χρόνο έστησε ένα 12θέσιο sushi bar στην Πλάκα (Sushimou), στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Πριν από περίπου ένα χρόνο έστησε ένα 12θέσιο sushi bar στην Πλάκα (Sushimou), στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Συνολικά στη λίστα, στην οποία συναντώνται μόλις δύο γυναίκες, εκπροσωπούνται 19 χώρες.
Μεταξύ των 100 καλύτερων σεφ:
35 είναι από τη Γαλλία
13 από την Ιαπωνία
οκτώ από τις ΗΠΑ
οκτώ από την Ιταλία
έξι από την Ισπανία
έξι από τη Γερμανία
τέσσερις από το Βέλγιο
τέσσερις από την Ελβετία
δύο από την Ολλανδία
δύο από τη Δανία
δύο από τη Σιγκαπούρη
δύο από την Αυστρία
δύο από τη Μεγάλη Βρετανία
δύο από το Περού
ένας από την Πορτογαλία
ένας από τη Σουηδία
ένας από την Κίνα
ένας από το Χονγκ Κονγκ
ένας από την Ελλάδα.
Μεταξύ των 100 καλύτερων σεφ:
35 είναι από τη Γαλλία
13 από την Ιαπωνία
οκτώ από τις ΗΠΑ
οκτώ από την Ιταλία
έξι από την Ισπανία
έξι από τη Γερμανία
τέσσερις από το Βέλγιο
τέσσερις από την Ελβετία
δύο από την Ολλανδία
δύο από τη Δανία
δύο από τη Σιγκαπούρη
δύο από την Αυστρία
δύο από τη Μεγάλη Βρετανία
δύο από το Περού
ένας από την Πορτογαλία
ένας από τη Σουηδία
ένας από την Κίνα
ένας από το Χονγκ Κονγκ
ένας από την Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου