ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Μόλις το 7,8% των Ελλήνων καταναλώνουν την ενδεδειγμένη ποσότητα φρούτων και λαχανικών

Επιδόσεις… υπό της βάσης στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εμφανίζουν οι Έλληνες, με στοιχεία της Eurostat να δείχνουν ότι το 62% των πολιτών καταναλώνουν μικρότερες από τις προβλεπόμενες ποσότητες σε καθημερινή βάση.
Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 62% των πολιτών καταναλώνει μεταξύ μιας και τεσσάρων μονάδων φρούτων και λαχανικών –κάτω από την ενδεδειγμένη κατανάλωση των πέντε μονάδων.
Μόλις το 7,8% των Ελλήνων έχουν κάνει τρόπο ζωής το «πέντε την ημέρα», σύνθημα της πανευρωπαϊκής εκστρατείας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν τουλάχιστον 400 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών ημερησίως.
Πρωταθλητές στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποδεικνύονται οι Βρετανοί, με 33% του πληθυσμού να καταναλώνει, τουλάχιστον πέντε φρούτα και λαχανικά ημερησίως. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 14,1%.
Η μικρότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εντοπίζεται στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού (65,1% και 58,6%, αντίστοιχα) δεν τα προτιμά σε ημερήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου