ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Εσείς θα πίνατε ποτέ γάλα... κατσαρίδας; Μπορεί να είναι το επόμενο superfood


Τα νέα είναι ιδιαίτερα και κάπως… ανατριχιαστικά, αφού οι επιστήμονες διατείνονται ότι γάλα από το μοναδικό είδος κατσαρίδας που το παράγει φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική, αφού οι άνθρωποι μπορούν να το χωνέψουν.
Η κατσαρίδα Diploptera punctata, γνωστή και ως σκαθάρι-κατσαρίδα του Ειρηνικού Ωκεανού, γεννά αντί να κάνει αβγά και μια ομάδα επιστημόνων από Ινδία, Ιαπωνία, Γαλλία, Καναδά και Η.Π.Α. ανακάλυψε ότι το γάλα της αποτελεί εξαιρετική διατροφική πηγή. Ο λόγος είναι ότι περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία παρέχουν μέχρι και 3 φορές την ενέργεια που παίρνει ένας άνθρωπος από το αγελαδινό γάλα.

Ο κάθε ξεχωριστός κρύσταλλος γάλακτος αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα με πρωτεΐνες, λιπαρά και σάκχαρα, ενώ είναι και μια πολύ σταθερή τροφή, απελευθερώνοντας τα θρεπτικά συστατικά σε σταθερό, χαμηλό ρυθμό, μετατρέποντας το γάλα σε ιδανικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, βέβαια, δεν χρειάζεται να αρχίσετε να σκοτώνετε κατσαρίδες –τουλάχιστον όχι για το γάλα τους- αφού προς το παρόν οι επιστήμονες προσπαθούν να αντιγράψουν τη σύνθεσή του στο εργαστήριο. Κάτι μας λέει, όμως, πως οι λάτρεις των superfoods θα χρειαστούν λίγο χρόνο για το συγκεκριμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου