Μοιάζει με νερό, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για την πιο απολαυστική “σταγόνα-κέικ” που είναι ένα επιδόρπιο που ξετρελαίνει.
Η μοναδική αυτή γαστρονομική δημιουργία ανήκει στον Darren Wong από τη Νέα Υόρκη, και αποτελείται από νερό και Άγαρ-Άγαρ.
Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών.
Εκτός από την μαγειρική και ζαχαροπλαστική του χρήση, το Αγάρ- Αγάρ χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική, την ηλεκτροχημεία αλλά επίσης και για να κατασκευαστούν οι παιδικές πλαστελίνες.
Στην Ασία το Αγάρ- Αγάρ είναι πολύ δημοφιλές και γνωστό ως kanten.
Η συγκεκριμένη “δημιουργία” είναι εμπνευσμένη από ένα Ιαπωνικό φαγητό που έκανε πάταγο το 2014.
Όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος ο δημιουργός του, “ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτό το επιδόρπιο είναι γιατί ξυπνάει παραπάνω από μια αισθήσεις την ίδια στιγμή. Σε ικανοποιεί γευστικά, σαν μυρωδιά αλλά και οπτικά”.
Το συγκεκριμένο “κέικ-σταγόνα” δεν… εξαφανίζεται όπως μία σταγόνα, καθώς μπορεί να κοπεί σαν ζελέ, αλλά πρέπει κανείς να το φάει γρήγορα, καθώς μέσα σε μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αρχίζει να λιώνει.
Η μοναδική αυτή γαστρονομική δημιουργία ανήκει στον Darren Wong από τη Νέα Υόρκη, και αποτελείται από νερό και Άγαρ-Άγαρ.
Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη που περιέχει 84% φυτικές ίνες και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα λευκών φυκιών.
Εκτός από την μαγειρική και ζαχαροπλαστική του χρήση, το Αγάρ- Αγάρ χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική, την ηλεκτροχημεία αλλά επίσης και για να κατασκευαστούν οι παιδικές πλαστελίνες.
Στην Ασία το Αγάρ- Αγάρ είναι πολύ δημοφιλές και γνωστό ως kanten.
Η συγκεκριμένη “δημιουργία” είναι εμπνευσμένη από ένα Ιαπωνικό φαγητό που έκανε πάταγο το 2014.
Όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος ο δημιουργός του, “ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτό το επιδόρπιο είναι γιατί ξυπνάει παραπάνω από μια αισθήσεις την ίδια στιγμή. Σε ικανοποιεί γευστικά, σαν μυρωδιά αλλά και οπτικά”.
Το συγκεκριμένο “κέικ-σταγόνα” δεν… εξαφανίζεται όπως μία σταγόνα, καθώς μπορεί να κοπεί σαν ζελέ, αλλά πρέπει κανείς να το φάει γρήγορα, καθώς μέσα σε μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αρχίζει να λιώνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου