Η Κασσάνδρα Σταύρου κάνει τη δημιουργία μιας επιχείρησης να φαντάζει τόσο απλή όσο το να φτιάχνεις ποπκόρν. Και για την ακρίβεια η δική της επιχείρηση αυτό ακριβώς κάνει. Η βρετανοκυπριακής καταγωγής επιχειρηματίας ίδρυσε το 2011 την Propercorn, μια εταιρεία που παράγει και πουλάει το δημοφιλές σνακ αλλά σε μια περισσότερο υγιεινή έκδοση.
«Δεν ήθελα απλά να φτιάξω ποπκόρν. Ήθελα μια εναλλακτική, πιο υγιεινή λύση από ένα πακέτο πατατάκια. Ένα σνακ που να
συνδυάζει τη γεύση και την υγεία, κάτι που θα μπορούσα να προσφέρω στους καταναλωτές σε όλη τη Βρετανία» είχε επισημάνει σε συνέντευξή της στον «Guardian» η Σταύρου. Και τα κατάφερε.
Σήμερα η Propercorn πουλάει περισσότερα από 3 εκατ. σακουλάκια ποπκόρν τον μήνα και είναι μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας. Στις αρχές του περασμένου μήνα μάλιστα η ηλικίας 32 ετών Σταύρου παρέλαβε το Βραβείο Νέας Γενιάς
στον υψηλού προφίλ θεσμό για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στη Βρετανία Veuve Clicquot Business Woman.
Σύμφωνα με το BBC, εκτός από τη Βρετανία, η Prοpercorn εξάγει τα προϊόντα της σε άλλες 10 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Ελβετίας, και ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η αγορά των ΗΠΑ. Ήδη η ομάδα της Σταύρου αποτελείται από 40 άτομα και οι προβλέψεις για την αξία των εφετινών πωλήσεων κυμαίνονται μεταξύ των 15 και των 17 εκατ. στερλινών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου