Μία υγιεινή εναλλακτική ψωμιού χρώματος μωβ που θεωρείται ότι είναι η νέα προσθήκη στη λίστα με τις υπερτροφές αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του στο διατροφικό μας πλάνο.
Την τελευταία δεκαετία διατυπώνονται αρκετές θεωρίες που αναφέρονται στα προτερήματα και μειονεκτήματα της ένταξης του ψωμιού στο καθημερινό τραπέζι. Ο καθηγητής Zhou Weibiao, λοιπόν, επιστήμονας στο εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης που εξειδικεύεται στη διατροφή, έθεσε ως επίκεντρο στις έρευνές του το ψωμί και το αποτέλεσμα είναι… μωβ.
Την τελευταία δεκαετία διατυπώνονται αρκετές θεωρίες που αναφέρονται στα προτερήματα και μειονεκτήματα της ένταξης του ψωμιού στο καθημερινό τραπέζι. Ο καθηγητής Zhou Weibiao, λοιπόν, επιστήμονας στο εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης που εξειδικεύεται στη διατροφή, έθεσε ως επίκεντρο στις έρευνές του το ψωμί και το αποτέλεσμα είναι… μωβ.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά το μωβ ψωμί, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με φυσικά συστατικά, που χωνεύεται από τον οργανισμό σε χρόνο κατά 20% μικρότερο από το συμβατικό ψωμί λόγω της χημικής αντίδρασης της αμυλάσης με την αντιοξειδωτική ουσία ανθοκυανίνη στην οποία οφείλεται και το χαρακτηριστικό του μωβ χρώμα. Η ανθοκυανίνη έχει επίσης και αντιφλεγμονώδη δράση
ενώ σύμφωνα με μελέτες, βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, των νευρολογικών ασθενειών και του καρκίνου ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος της στον έλεγχο της παχυσαρκίας και του διαβήτη καθώς περιορίζει τα πεπτικά ένζυμα μειώνοντας τα επίπεδα γλυκόζης. Δικαιολογείται λοιπόν και με το παραπάνω η θεωρία που θέλει το εν λόγω ψωμί να συγκαταλέγεται στα superfoods του χώρου της αρτοποιείας.
Το εν λόγω ψωμί δεν είναι διαθέσιμο ακόμα
στην αγορά, όμως ήδη ο Weibiao συζητά με μεγάλες εταιρείες τροφίμων, οπότε είναι πλέον ζήτημα χρόνου να βρεθεί και στα ράφια των supermarket.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου