ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μυστικά Αρχεία του Βατικανού-Εκεί που η είσοδος απαγορεύεται (σχεδόν) σε όλους!

Είναι πιθανότατα η πλέον «απόρρητη» βιβλιοθήκη στον κόσμο. Τα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού δεν είναι συνηθισμένη βιβλιοθήκη και περιλαμβάνουν προσωπικά έγγραφα και ντοκουμέντα από όλους τους Πάπες από τον 8ο αιώνα.
Έως το 1881 ήταν απροσπέλαστα για όλους εκτός από τους ανθρώπους του Βατικανού και τα απόλυτης μυστικότητας αρχεία φυλάσσονται κλειδωμένα. Η διαδικασία για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα επτασφράγιστα μυστικά αυτά είναι μακρά και περίπλοκη.
Άδεια εισόδου μπορεί να δοθεί μόνο σε επιλεγμένους μελετητές και οι αιτήσεις για τη χορήγησή τους πρέπει να περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, το σκοπό της έρευνάς του και συνοδευτική επιστολή από ερευνητικό ίδρυμα ή σχολή ιστορικής έρευνας.

Ακόμα και αν όμως η άδεια εισόδου δοθεί, τα αρχεία, που θεωρούνται προσωπική περιουσία του Πάπα, είναι τεράστιου όγκου: υπάρχουν 85 χιλιόμετρα ράφια (!) που σηκώνουν περισσότερους από 35.000 τόμους.
Μεταξύ των ιστορικών θησαυρών που φυλάσσονται είναι η παπική βούλα του 1521 με την οποία αφορίστηκε ο Μαρτίνος Λουθήρος, αλληλογραφία του Μιχαήλ Αγγέλου και του Αβραάμ Λίνκολν και παπική βούλα του 1198 περί τέταρτης Σταυροφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου