Αυτοί που απολαμβάνουν τον καφέ τους καθημερινά πρέπει να... ελπίζουν να βρεθεί μία νέα Βραζιλία, εάν θέλουν να μην υπάρξει παγκόσμια έλλειψη καφέ.
Η αύξηση της κατανάλωσης του καφέ, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές, σημαίνει πως η παγκόσμια παραγωγή θα πρέπει να αυξηθεί κατά 40-50 εκατομμύρια σάκους καφέ μέσα σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με τον Andrea Illy, πρόεδρο και CEO του Illycafe. Αυτό το νούμερο ξεπερνά ολόκληρη την παραγωγή της Βραζιλίας.
Τώρα επιπροστίθεται στο πρόβλημα και η απειλή της κλιματικής αλλαγής, όπως και οι χαμηλές τιμές οι οποίες αποθαρρύνουν τους αγρότες από το να αυξήσουν την παραγωγή. Όλο αυτό το συνολικό πρόβλημα είναι κάτι που θα προσπαθήσουν να λύσουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παραγωγοί, και εκπρόσωποι της βιομηχανίας αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια του Global Coffee Forum.
"Αργά η γρήγορα, πρέπει να κάνουμε δραστικές κινήσεις. Δεν ξέρουμε από που θα προέρθει αυτός ο καφές", ανέφερε ο Illy.
Ο πλανήτης πρόκειται να αντιμετωπίσει παραγωγικό έλλειμμα 3,5 εκατομμυρίων σάκων καφέ την περίοδο 2015-2016, η οποία ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2015. Αυτό το έλλειμμα επιπροσθέτεται στο έλλειμμα των 6,4 εκατομμυρίων σάκων καφέ του προηγούμενου έτους. Η τελευταία εσοδεία καφέ της Βραζιλίας επηρεάστηκε τα μάλα από την ξηρασία που έπληξε τη χώρα το 2014.
Σύμφωνα με πηγές του χώρου, η παγκόσμια κατανάλωση καφέ θα
αυξηθεί κατά 1/3 στους 200 εκατομμύρια σάκους καφέ μέχρι το 2030. Η φετινή παραγωγή, η οποία υπολογίζεται στους 144 εκατ. σάκους φέτος μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση μέχρι το 2030 εάν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.
Η κλιματική αλλαγή απειλεί το 1/4 της παραγωγής της Βραζιλίας, όπως και καλλιεργητές στη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ και το Μεξικό, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με απώλειες εκτός κι αν μπορέσουν να προσαρμοστούν, σύμφωνα με μία έρευνα του International Center for Tropical Agriculture η οποία παρουσιάστηκε τον Μάιο. Οι παραγωγικές περιοχές μπορεί να "μετακινηθούν" από την κεντρική και νότια Αμερική στη νοτιοανατολική Ασία ή στα ανατολικά της Αφρικής, όπου ο καφές μπορεί να καλλιεργηθεί σε μεγαλύτερα υψίπεδα.
Ο καφές ποικιλίας "Arabica" ο οποίος χρησιμοποιείται από πάρα πολλά μαγαζιά, όπως τα Starbucks, βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο από την αλλαγή των θερμοκρασιών, σύμφωνα με τον Illy. Η ποικιλία robusta, όπως αναφέρει και το όνομά της είναι πιο ανθεκτική. Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός Arabica, ενώ το Βιετνάμ είναι η μεγαλύτερη παραγωγός robusta. H Ιlly χρησιμοποιεί μόνο Arabica.
Ο Jean-Marc Duvoisin, CEO της Nespresso ανέφερε πως οι αγρότες κάνουν ήδη αλλαγές για να προσαρμοστούν στις αυξημένες θερμοκρασίες, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως η αλλαγή του κλίματος έχει σίγουρα αρνητική επίδραση.
Τώρα επιπροστίθεται στο πρόβλημα και η απειλή της κλιματικής αλλαγής, όπως και οι χαμηλές τιμές οι οποίες αποθαρρύνουν τους αγρότες από το να αυξήσουν την παραγωγή. Όλο αυτό το συνολικό πρόβλημα είναι κάτι που θα προσπαθήσουν να λύσουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παραγωγοί, και εκπρόσωποι της βιομηχανίας αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια του Global Coffee Forum.
"Αργά η γρήγορα, πρέπει να κάνουμε δραστικές κινήσεις. Δεν ξέρουμε από που θα προέρθει αυτός ο καφές", ανέφερε ο Illy.
Ο πλανήτης πρόκειται να αντιμετωπίσει παραγωγικό έλλειμμα 3,5 εκατομμυρίων σάκων καφέ την περίοδο 2015-2016, η οποία ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2015. Αυτό το έλλειμμα επιπροσθέτεται στο έλλειμμα των 6,4 εκατομμυρίων σάκων καφέ του προηγούμενου έτους. Η τελευταία εσοδεία καφέ της Βραζιλίας επηρεάστηκε τα μάλα από την ξηρασία που έπληξε τη χώρα το 2014.
Σύμφωνα με πηγές του χώρου, η παγκόσμια κατανάλωση καφέ θα
αυξηθεί κατά 1/3 στους 200 εκατομμύρια σάκους καφέ μέχρι το 2030. Η φετινή παραγωγή, η οποία υπολογίζεται στους 144 εκατ. σάκους φέτος μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση μέχρι το 2030 εάν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.
Η κλιματική αλλαγή απειλεί το 1/4 της παραγωγής της Βραζιλίας, όπως και καλλιεργητές στη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ και το Μεξικό, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με απώλειες εκτός κι αν μπορέσουν να προσαρμοστούν, σύμφωνα με μία έρευνα του International Center for Tropical Agriculture η οποία παρουσιάστηκε τον Μάιο. Οι παραγωγικές περιοχές μπορεί να "μετακινηθούν" από την κεντρική και νότια Αμερική στη νοτιοανατολική Ασία ή στα ανατολικά της Αφρικής, όπου ο καφές μπορεί να καλλιεργηθεί σε μεγαλύτερα υψίπεδα.
Ο καφές ποικιλίας "Arabica" ο οποίος χρησιμοποιείται από πάρα πολλά μαγαζιά, όπως τα Starbucks, βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο από την αλλαγή των θερμοκρασιών, σύμφωνα με τον Illy. Η ποικιλία robusta, όπως αναφέρει και το όνομά της είναι πιο ανθεκτική. Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός Arabica, ενώ το Βιετνάμ είναι η μεγαλύτερη παραγωγός robusta. H Ιlly χρησιμοποιεί μόνο Arabica.
Ο Jean-Marc Duvoisin, CEO της Nespresso ανέφερε πως οι αγρότες κάνουν ήδη αλλαγές για να προσαρμοστούν στις αυξημένες θερμοκρασίες, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως η αλλαγή του κλίματος έχει σίγουρα αρνητική επίδραση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου