Οι τηγανητές πατάτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στα πιάτα όλου του κόσμου και καταναλώνονται ως συνοδευτικό, κυρίως γεύμα, ακόμα και σαν σνακ στον δρόμο… Όπως κι αν τις προτιμάμε, σκέτες, με σος ή ως μαγειρευτό φαγητό, είναι λαχταριστές και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους αντισταθεί. Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια πώς τρώγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη…
1. Καναδάς – Poutine (με κρέμα και τυρί)
2. Βέλγιο – Μoules et frites (με μύδια)
3. Βρετανία – Fish & Chips (ψάρι με πατάτες)
4. Ρουμανία – Mujdei (με καυτερή σάλτσα)
5. Βουλγαρία – Sirine (με τυρί και κρέμα)
6. Γερμανία – Bratkartoffeln (με κρεμμύδι, σκόρδο και μπέικον)
7. Ρωσία – Kartofel’ fri (με κρεμμύδι και πιπέρι)
8. Ισπανία – Patatas Bravas (με καυτερή κόκκινη σάλτσα)
1. Καναδάς – Poutine (με κρέμα και τυρί)
2. Βέλγιο – Μoules et frites (με μύδια)
3. Βρετανία – Fish & Chips (ψάρι με πατάτες)
4. Ρουμανία – Mujdei (με καυτερή σάλτσα)
5. Βουλγαρία – Sirine (με τυρί και κρέμα)
6. Γερμανία – Bratkartoffeln (με κρεμμύδι, σκόρδο και μπέικον)
7. Ρωσία – Kartofel’ fri (με κρεμμύδι και πιπέρι)
8. Ισπανία – Patatas Bravas (με καυτερή κόκκινη σάλτσα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου