ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ωραιότερα εστιατόρια στον κόσμο-Εκεί που το κορυφαίο ντιζάιν ανταγωνίζεται το ταλέντο των καλύτερων σεφ


Από την Αυστραλία έως την Τουρκία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, η διακόσμηση ενός εστιατορίου αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για τους αρχιτέκτονες και τους διακοσμητές. Μινιμαλισμός, τολμηρές επιλογές υλικών και τοποθεσίας, έμπνευση ακόμη και από τις εκκλησίες, είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν.







1 The Press Club (Μελβούρνη, Αυστραλία)


Το χρυσό χρώμα κυριαρχεί και λειτουργεί σαν τη βάση που επέλεξε ο σεφ George Calombaris.

2 At the Chapel (Σόμερσετ, Βρετανία)


Εστιατόριο, coffee shop, οινοθήκη και δωμάτια στεγάζονται σε ένα ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα. Το εσωτερικό παραπέμπει αμυδρά σε εκκλησία.

3 Gamsei (Μόναχο, Γερμανία)


Δρύινη επένδυση και κεραμική τέχνη συνδυάζονται με τσιμεντένια πατώματα σε μια αυστηρή αλλά φιλόξενη ατμόσφαιρα.

4 The Jane (Αμβέρσα, Βέλγιο)


Ήταν εκκλησία ενός παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου που μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό χώρο με ένα κεντρικό τεράστιο πολυέλαιο και καινούργια παράθυρα.

5 Spring (Λονδίνο, Βρετανία)


Άπλετο φως από τα τεράστια παράθυρα, ψηλά ταβάνια και στο κέντρο της αίθουσας ένα αίθριο με ντιζάιν κήπο είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

6 Sala Rattanakosin (Μπακόνγκ, Ταϋλάνδη)


Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τσάο Φράγια και έχει θέα τον θρυλικό Ναό της Ανατολής, Βατ Αρούν, συνδυάζοντας μοντερνισμό και πνευματικότητα.

7 Alameda (Μπρούκλιν, ΗΠΑ)


Όλα κινούνται γύρω από το εμβληματικό μαρμάρινο μπαρ σε τόνους λευκού.

8 Gymkhana (Λονδίνο, Μ. Βρετανία)


Διακριτικές αναφορές στην Ινδία των μαχαραγιάδων, με ανεμιστήρες να κρέμονται από το σκούρο δρύινο ταβάνι, παλιές απλίκες και κυνηγετικά τρόπαια.

9 Nopa (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία)


Ντυμένο με φυτά κάτω από ένα γυάλινο θόλο/ταβάνι, δημιουργεί ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον στην ακριβή συνοικία του Νισάντασι.

10 Arcade Bakery (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)


Μια άδεια παλιά στοά ενός φούρνου μετατράπηκε σε ντιζάιν ρεστοράν με κεντρικά στοιχεία του το ξύλο και το μάρμαρο.

11 The Springs (Λος Άντζελες, ΗΠΑ)


Το νέο vegan στέκι της πόλης, που λειτουργεί και ως πολυχώρος περιλαμβάνοντας στο μενού του… γιόγκα και εναλλακτικές θεραπείες.

12 Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)


Βρίσκεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα ρεστοράν στον κόσμο αλλά δεν εντυπωσιάζει μόνο με το φαγητό του. Η πρόσοψη καλύπτεται σχεδόν ολόκληρη από γυαλιστερές μεταλλικές επιφάνειες που καθρεφτίζουν τον περιβάλλοντα χώρο προσδίδοντας μια ultra μοντέρνα άποψη.

13 Old Tom and English (Λονδίνο, Μ. Βρετανία)


Κοκτέιλ και μενού βασισμένο στην αγγλική κουζίνα, που σερβίρεται και στα ιδιαίτερα, διακριτικά, δωμάτια του υπογείου. Ο διάκοσμος είναι εμπνευσμένος από τα ‘60s.

14 Bar Riviera (Σαν Πάολο, Βραζιλία)


Ο χώρος, πολύ γνωστός ήδη από τα ‘70s στους καλλιτεχνικούς κύκλους της πόλης, ανακαινίστηκε αριστοτεχνικά διατηρώντας τη διάσημη και χαρακτηριστική εσωτερική του σκάλα.

15 Sea Containers (Λονδίνο, Μ. Βρετανία)


Η χρυσή εποχή των υπερατλαντικών ταξιδιών δίνει τον τόνο σε αυτό το πολυτελές ρεστοράν που βρίσκεται σε κτίριο δίπλα από τον Τάμεση και το οποίο σχεδίασε ο Warren Platner στα ‘70s. Στο μπαρ, η ρέπλικα ενός κίτρινου υποβρυχίου παραπέμπει στο γνωστό τραγούδι των Beatles.
Νικήτας Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου