ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Παγωτό σπαγγέτι?


Το παγωτό σπαγγέτι δεν αποτελείται από ζυμαρικά αλλά από το κλασικό και αγαπημένο παγωτό που περνάει μέσα από μια φόρμα και καταλήγει στο κυπελλάκι σε σχήμα σπαγγέτι.
Η διαφορετική αυτή πρόταση σερβιρίσματος παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και όσοι βρέθηκαν στη ΔΕΘ αυτές τις μέρες έσπευσαν να το δοκιμάσουν.
Η γεύση του δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας παγωτό βανίλια, το οποίο περνώντας μέσα από μια ειδική φόρμα βγαίνει σαν σπαγγέτι. Και επειδή τα σπαγγέτι αγαπούν τις κόκκινες σάλτσες, η σάλτσα ντομάτας αντικαθίσταται εδώ από σιρόπι φράουλας. Όσο για το απαραίτητο τριμμένο τυρί, η τριμμένη λευκή σοκολάτα έρχεται να δώσει την τελική πινελιά.
image



Βέβαια ο Chef Dario Fontanella το δημιούργησε πριν καιρό στη Γερμανία και στο εστιατόριο Dario Fontanella στο Mannheim, διάσημο για την ασυνήθιστη κουζίνα του.Το  περίεργο σπαγγέτι παγωτό βανίλια, το σερβίρει με γλυκιά «σάλτσα ντομάτας» από φράουλα.
Η σάλτσα είναι ένα μείγμα από πολτοποιημένες φράουλες με τριμμένη –σαν τυρί- σοκολάτα, για μεγαλύτερη γευστική εμπειρία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου