ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Πιάτα απ΄ όλο τον κόσμο, διάσημα, αγαπητά και διαχρονικά.


Μερικά πιάτα μπορεί να μην είναι τα πιο εξεζητημένα που έχετε ακούσει, αλλά είναι κλασικά και 
υπάρχει λόγος που είναι διάσημα, αγαπητά και διαχρονικά. Αν, λοιπόν, πηγαίνετε συχνά σε εστιατόρια ή ταξιδεύετε σε ξένες χώρες, αυτά είναι τα πιάτα που πρέπει να αναζητήσετε ή και –γιατί όχι- να αποπειραθείτε να μαγειρέψετε.








Steak Tartare

Σίγουρα πιο γνωστό από τα περισσότερα, αλλά και πάλι δύσκολο πιάτο για τους περισσότερους, το ταρτάρ είναι το… σούσι των κρεατικών. Πρόκειται για ψιλοκομμένο ωμό μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο αναμειγνύεται με αρωματικά και ωμό αβγό. Ή θα το λατρέψετε ή θα το μισήσετε.


Poutine

Αν οι τηγανητές πατάτες με τυρί σας συγκλονίζουν, τότε το πιάτο αυτό θα σας απογειώσει. Το poutine είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα του Καναδά και αποτελείται από πατάτες τηγανητές, κομμάτια τυριού και σάλτσα gravy, η οποία παρασκευάζεται από το ζουμί που μένει στο τηγάνι, την κατσαρόλα ή το ταψί από το μαγείρεμα του κρέατος.


Ceviche

Φτιάχνεται με φρέσκα, ωμά ψάρια και αναμειγνύεται με τους χυμούς κίτρου, κρεμμυδιού και κόλιαντρου. Η προέλευσή του είναι από τη Λατινική Αμερική και είναι αγαπημένο ορεκτικό τόσο των ντόπιων, όσο και των τουριστών.



Ωμά στρείδια

Μόλις τα δοκιμάσετε θα νιώσετε σαν να ήπιατε μια γουλιά από τον… ωκεανό, όχι τόσο με την αλμυρή, αλλά με τη θαλασσινή έννοια,


Escargot

Αν τα σαλιγκάρια σας φαίνονται πολύ γλοιώδη για να τα φάτε, σκεφτείτε ότι η αγαπημένη σας χοιρινή μπριζόλα προέρχεται από ζώα που δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες και κυλιούνται στη λάσπη καθημερινά… Καταπολεμήστε, λοιπόν, τους ενδοιασμούς σας και δοκιμάστε escargot, που είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με μαγειρεμένα σαλιγκάρια και βούτυρο με σκόρδο, που στη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία κάνει θραύση.




Χαβιάρι

Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, το χαβιάρι είναι αβγά ψαριού. Ιδιαίτερα αλμυρό και περίεργο στην υφή, το πιάτο αυτό σίγουρα είναι για αυτούς που έχουν πιο φουσκωμένη τσέπη, αν σκεφτείτε ότι το κόστος του είναι μέχρι και 2 χιλιάδες ευρώ το κιλό, γι’ αυτό νιώστε για μια φορά σαν βασιλιάδες και τολμήστε το!



Φοντύ με ελβετικό τυρί

Το φοντύ σοκολάτας μοιάζει με… αστείο όταν έχει να ανταγωνιστεί το αυθεντικό φοντύ με ελβετικό τυρί. Το φοντύ είναι λιωμένο τυρί στο οποίο βουτάτε τραγανούς κύβους ψωμιού, λαχανικών ή ακόμη και μαγειρεμένου κρέατος και μόνο αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί μπορεί να κερδίσει τη μάχη με τη σοκολάτα.

Kalua Pig

Όσο κι αν θέλετε να το εξισώσετε με το μπέικον και το χοιρινό, το kalua pig απέχει πολύ από αυτά. Ο παραδοσιακός, χαβανέζικος τρόπος μαγειρέματος αυτού του κρέατος θέλει το γουρούνι να ψήνεται σε ένα βαθύ λάκκο για πολλές ώρες, τυλιγμένο σε φύλλα μπανάνας. Κι όλα δείχνουν ότι αξίζει την αναμονή.



Ρέγγα κονσέρβα

Σουηδέζικη νοστιμιά που δεν ενθουσιάζει εύκολα, αλλά μόλις του δώσετε μια ευκαιρία, θα καταλάβετε γιατί στη Σουηδία το λατρεύουν. Η ρέγγα σε κονσέρβα περνάει στάδιο ζύμωσης για τουλάχιστον 6 μήνες και το τελικό αποτέλεσμα… ξετρελαίνει, θυμίζοντας κάτι σαν αλκοόλ ψαριού.
Αμερικάνικος αστακός

Εδώ πρόκειται για έναν αστακό που διαφέρει από τον ελληνικό και στην Ελλάδα τον ονομάζουμε αστακοκαραβίδα. Είτε γεμιστός, είτε στον ατμό, είτε σε ζωμό, δεν έχετε δοκιμάσει τίποτα αν δεν ρουφήξετε μέχρι τέλους τα πόδια του ή έστω την ουρά και τις δαγκάνες του, οι οποίες αποτελούν μεγάλο ποσοστό του βάρους του κι έχουν πολύ ψαχνό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου