ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η παράσταση “Όρος Όλυμπος” διάρκειας 24 ωρών στο Μέγαρο Μουσικής

Βοηθάει ο ...Πάνας, κι ο Οδυσσέας και η Ιοκάστη, και ο Οιδίποδας και η Αντιγόνη να ...”ξεφύγουν τα “Δημήτρια” της Θεσσαλονίκης από τον κλειστοφοβικό χαρακτήρα τους – των περασμένων ετών” και να αποκτήσουν -τώρα που 50άρισαν τον πολυπόθητο διεθνή χαρακτήρα;
Οι νέοι υπεύθυνοι της παλιάς και μεγάλης διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης – του παλιότερου πολιτιστικού θεσμού της πόλης - το επιχειρούν αν μη τι άλλο με τη βοήθεια ενός αιρετικού Φλαμανδού εικαστικού και σκηνοθέτη, του πολυσυζητημένου Γιάν Φάμπρ, και μ' αυτή του... βουνού των θεών.
Der belgische Künstler Jan Fabre (56) versteht sich als Diener der Schönheit  (Foto: Siegfried Purschke)
Η παράσταση “Όρος Όλυμπος” διάρκειας 24 ωρών (η πρεμιέρα της δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Berliner Festspiele) είναι το κορυφαίο γεγονός της φετινής διοργάνωσης.
Ο αιρετικός 57χρονος σήμερα Φλαμανδός σκηνοθέτης, δέχτηκε τελικά να μεταφέρει την παράστασή του στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που “βλέπει” στο “Όρος Όλυμπος” και τους Θεούς του, χωρίς αμοιβή “υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα καλύψουμε τα εισιτήρια, το κόστος διαμονής (σ.σ. συμμετέχουν 27 συντελεστές επί σκηνής) και ό,τι απαιτείται σε τεχνικό επίπεδο και τελικά το κόστος έπεσε στις 25.000 ευρώ", δήλωσε σήμερα στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των Δημητρίων, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου).
Η παράσταση επιβεβαιώθηκε ότι εντάσσεται στο πρόγραμμα λίγες μόνο ώρες πριν την παρουσίασή του χθες στη Θεσσαλονίκη. Θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 10 Οκτωβρίου.
Wonge Bergmann
  .
Scene from Fabre's "Mount Olympus" at Berliner Festspiele on June 23, 2015.27 Performer treten in den 24-Stunden-Stück auf (Foto: Siegfried Purschke)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου