ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Evi Evane Mézès, οι ελληνικοί μεζέδες στο Παρίσι


Η Ντίνα Νικολάου και η αδερφή της Μαρία επί 10 χρόνια τώρα, μέσα από το εκπληκτικό εστιατόριο Evi Evane, επανασυστήνουν τον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο στους Γάλλου, φέρνοντας στην πόλη του Φωτός και το έμβλημα της ελληνικής κουζίνας, τους μεζέδες.
Tο νέο νόστιμο δημιούργημά τους, το τρίτο κατά σειρά, ονομάζεται Evi Evane Mézès, και οι τυχεροί που το επισκέπτονται -κυρίως ντόπιοι αλλά και τουρίστες και, φυσικά, όσοι Έλληνες βρίσκονται στο Παρίσι- γεύονται τους πιο ψαγμένους ελληνικούς μεζέδες από τα χεράκια της Ντίνας. Σουβλάκι κοτόπουλου ή λαχανικών, κεφτεδάκια, σαγανάκι με γαρίδες ή ελληνικά λουκάνικα, ταραμοσαλάτα, χταποδοσαλάτα, μουσακάς και γεμιστά είναι μερικά μόνο από τα λαχταριστά μεζεδάκια που σερβίρονται, ενώ το best seller του μαγαζιού είναι χωρίς δεύτερη σκέψη οι ντάκοι της Ντίνας. Ναι, ναι, πληθυντικός, γιατί δεν μιλάμε μόνο για την κλασική εκδοχή του ντάκου αλλά για πολλές και διαφορετικές προτάσεις. Κάθε περιοχή της Ελλάδας αποκτά το δικό της ντάκο με ένα αντιπροσωπευτικό τοπικό προϊόν και, όπως δηλώνουν όσοι τους έχουν δοκιμάσει, πέρα από τη νοστιμιά τούς κερδίζει και το γεγονός ότι πάνω σε ένα παξιμάδι μπορούν να γευτούν όλες τις γεύσεις της Ελλάδας.

Από ένα γνήσιο μεζεδοπωλείο, βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει ο ιδανικότερος συνοδός των μεζέδων, τα αποστάγματα. Ούζο και τσίπουρο, λοιπόν, γεμίζουν τα ποτήρια και δημιουργούν ακόμη πιο χαρούμενη ατμόσφαιρα. Δίπλα τους, ελληνικές μπίρες αλλά και εκλεκτά ελληνικά κρασιά, από αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες. Οι γλυκατζήδες ευχαριστιούνται υπέροχο μπακλαβά, γαλατόπιτα και πορτοκαλόπιτα. Όσο για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα, έχουμε να κάνουμε με τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα που εισάγονται στη Γαλλία από Έλληνες παραγωγούς.
Embedded image permalink
Evi-Evane-Bistro-8880Evi-Evane-Traiteur-0187Evi20Evi21Evi9Evi23Evi10Evi12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου