ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

To ελληνικό θρίλερ......στην παράταση

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για την επικύρωση της ελληνικής πρότασης για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον ESM. Το Eurogroup του Σαββάτου ολοκληρώθηκε έπειτα από εννέα ώρες, χωρίς να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκ νέου το πρωί της Κυριακής, πριν την Σύνοδο Κορυφής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα, αλλά και ότι οι τελικές αποφάσεις θα παραπεμφθούν στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή. Η λίστα με τα νέα αυτή μάλιστα έχει ήδη φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ωστόσο τηρεί απόλυτη σιγή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί υπουργοί Οικονομικών με προεξάρχοντες τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Αλεξάντερ Στουμπ, χαρακτήρισαν «λίγα» τα μέτρα.
Οι Γάλλοι κατηγορούν το Βερολίνο ότι έχει δημιουργήσει δικό του μέτωπο με επικεφαλής τον Σόιμπλε, με το Eurogroup να έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε ρινγκ μεταξύ δύο παρατάξεων με επικεφαλής από τη μία το Βερολίνο και από την άλλη το  Παρίσι που έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή την παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου