Μαζί με το αλεύρι και το νερό για την παρασκευή του ψωμιού το αρτοποιείο “Pan Piña” φέτος τις γιορτές πρόσθεσε φύλλα εδώδιμου χρυσού για να κάνει πιο εορταστικό το μενού του! Στο μικρό ισπανικό χωριό Algatocín, το «χρυσό… ψωμο» κοστίζει 150 ευρώ ανά καρβέλι, και μάλιστα τα 400 γραμμάρια.
Ο ιδιοκτήτης Juan Manuel Moreno είπε ότι ήθελε να φτιάξει το ακριβότερο ψωμί στον κόσμο, προσθέτοντας χρυσό στη ζύμη αλλά και στην επιφάνεια. Ωστόσο παραδέχεται πως η γεύση του ψωμιού είναι ίδια παρόλο το ακριβό συστατικό του που δεν προσθέτει τίποτα γευστικά στο αρτοποίημα. «Ο ίδιος ο χρυσός δεν έχει καμία γεύση, απλώς προσθέτει λάμψη σε κάθε καρβέλι αν και κάποιοι πιστεύουν ότι μικρές ποσότητες χρυσού είναι καλό πράγμα για την πέψη”.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου