ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Βραδιάς του ερευνητή», σε εννέα πόλεις

Εννέα πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθος, Πύλος, Ρόδος, Ηράκλειο και Ρέθυμνο) φιλοξενούν την Παρασκευή εκδηλώσεις με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού», με ελεύθερη είσοδο για όλους, στο πλαίσιο της «Βραδιάς του ερευνητή», που διοργανώνεται και φέτος στη χώρας μας, παράλληλα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
H «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2005 μετά από πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του προγράμματος «People» (Δράσεις Μαρί Κιουρί) και εντάσσονται στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Αθήνα, η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», όπου μικροί και μεγάλοι είναι προσκεκλημένοι σε μία περιήγηση στον κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας, που θα διαρκέσει από τις 6:00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.
Δική του εκδήλωση θα διοργανώσει για πρώτη φορά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), που θα υποδεχθεί το κοινό στο κτίριο Αβέρωφ του ιστορικού συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στη οδό Πατησίων και ώρα 18:00 - 24:00.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Αριστοτέλους. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους μέσα από δράσεις έρευνας και τεχνολογίας, δρώμενα, πειράματα, συζητήσεις, μουσική, δραστηριότητες για παιδιά και πολλά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου