ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

4.000 δολάρια τη βραδιά all inclusive στον ύφαλο του Μάρλον Μπράντο

Ένας κοραλιογενής ύφαλος στην «μέση του πουθενά» στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει περισσότερη ιστορία και μυστήριο από οποιονδήποτε άλλο ύφαλο σε ολόκληρη την γη. Και αυτό γιατί κάποτε ανήκε στον αείμνηστο Μάρλον Μπράντο.
 Σε μία παραδεισένια ατόλη στην Γαλλική Πολυνησία, ο Μάρλον Μπράντο είχε χτίσει ένα σπίτι στο οποίο απολάμβανε τις διακοπές του και φυσικά το εξωτικό τοπίο. To κοραλλιογενές νησάκι Τετιαρόα, στη μέση του Νότιου Ειρηνικού, βρίσκεται σε απόσταση 30 μιλίων από την Ταϊτή κι έγινε το καταφύγιο του Μάρλον Μπράντο όταν το ανακάλυψε στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η Ανταρσία του Μπάουντι», το 1960.
Ο βραβευμένος με Οσκαρ σταρ γοητεύτηκε αμέσως από την εξωτική ομορφιά του. Δεν ήταν ο μόνος. Επί αιώνες το Tetiaroa αποτελούσε τον τόπο διακοπών της βασιλικής οικογένειας της Ταϊτής. Ο Mπράντο ερωτεύτηκε τη ζωή στο νησί, αλλά και την 19χρονη Ταϊτινή, ταρίτα Τεριπάια, την οποία αργότερα παντρεύτηκε.

Εξι χρόνια μετά τη γνωριμία του με το νησί, ο Μπράντο αγόρασε ολόκληρη την ατόλη ύστερα από μία περίπλοκη διαδικασία, που περιλάμβανε την υποβολή άμεσου αιτήματος στον πρόεδρο της Γαλλίας, καθώς και επικίνδυνες διαπραγματεύσεις με μία τυφλή γυναίκα, που κατοικούσε σε αυτό και υποδεχόταν όλους τους εισβολείς, ανοίγοντας πυρ με ένα τουφέκι.
Από τη στιγμή που το αγόρασε, ο ηθοποιός το επισκεπτόταν πολύ τακτικά. Δημιούργησε ένα λιτό πανδοχείο, το Tetiaroa Village, ώστε να μπορούν να απολαύσουν και άλλοι τον ιδιωτικό του παράδεισο. Μεταξύ των διάσημων φίλων, που τον επισκέπτονταν, ήταν ο Κουίνσι Τζόουνς και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.


Οι παροχές ήταν ελάχιστες. «Είμαι σίγουρος ότι εάν ρωτήσεις τον Κουίνσι Τζόουνς τι θυμάται από τις επισκέψεις του, θα σου πει ότι το νησί είναι όμορφο, αλλά και ότι τα κουνούπια τον τρέλαιναν και ότι δεν μπορούσε να πατήσει το καζανάκι της τουαλέτας», λέει ο Ρίτσαρντ Μπέιλι, διευθυντής της ξενοδοχειακής επιχείρησης, Pacific Beachcomber, που έκτισε και διαχειρίζεται το θέρετρο με την επωνυμία «The Brando» και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό την 1η Ιουλίου.
Οι κάτοικοι τον έβλεπαν να περπατάει ξυπόλητος, φορώντας ένα παρεό, έχοντας πάντα καλή διάθεση. «Είχε πάντα όρεξη για παιχνίδια και αστεία», λέει στο περιοδικό Forbes η 26χρονη εγγονή του, Τούμι Μπράντο. «Στο δείπνο, έκανε συνήθως φάρσες, όπως για παράδειγμα έλεγε “κοίτα, μία σαύρα” και όταν γυρνούσες, είχε πετάξει στο πιάτο σου ψαροκόκαλα ή είχε κλέψει το φαγητό σου», συνεχίζει.
Τετιαρόα: Ο ύφαλος του Μάρλον Μπράντο στον Ειρηνικό Ωκεανό που σε «φιλοξενεί» για 4.000 ευρώ (φωτό)
Σήμερα, οι βίλες του Brando (για μία βίλα με μία κρεβατοκάμαρα οι τιμές ξεκινούν από 4.000 δολάρια τη βραδιά all inclusive), βρίσκονται σχεδόν κρυμμένες μέσα στην πλούσια βλάστηση, διαθέτουν όλες τις παροχές και απαράμιλλο ντιζάιν που φέρει την υπογραφή του Γάλλου Πιερ-Ζαν Πικάρ, οποίος ζει στην Ταϊτή και φρόντισε να διατηρήσει στο ακέραιο το πολυνησιακό στιλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου