ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τα σάντουιτς του........... κόσμου(3ο)!

Ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά του «δρόμου», το σάντουιτς, έχει παρεισφρήσει στις περισσότερες γαστρονομικές κουλτούρες του κόσμου και κάθε χώρα έχει πια τη δική της παραλλαγή.
Τα περισσότερα σάντουιτς περιέχουν κρέας «στριμωγμένο» ανάμεσα σε λαχταριστά και αφράτα ψωμάκια, γαρνιρισμένο με λαχανικά και πίκλες, μερικά έχουν πατάτες, κάποια έχουν ανανά, κάποια ζάχαρη, κάποια ψάρι και κάποια… ωμό κιμά. Οι επιλογές δεν τελειώνουν, όπως δεν τελειώνει κι όρεξη για ένα φρέσκο, παραγεμισμένο σάντουιτς!

Kaya Toast (Σιγκαπούρη)
Kaya είναι ένα επάλειμμα από καρύδα και ζάχαρη και μαζί με ένα αυγό, αποτελεί τη γέμιση για αυτό το τοστ της Σιγκαπούρης. Σερβίρεται ανάμεσα σε δυο φέτες λευκού ψωμιού του τόστ.

Toast Hawaii (Γερμανία)
Το χαβανέζικο τοστ θα το βρείτε στη Γερμανία και αποτελείται από ζαμπόν, ανανά, λιωμένο τυρί και ένα κεράσι μαρασκίνο και με αυτήν ακριβώς τη σειρά από κάτω προς τα πάνω, ενώ στο πάνω μέρος είναι ανοιχτό.

Yakisoba-pan (Ιαπωνία)
Οι Ιάπωνες επέλεξαν στο μακρόστενο ψωμάκι του hot-dog να βάλουν ρυζομακάρονα ή αλλιώς noodles, γαρνιρισμένα με πίκλες και μαγιονέζα.

Zapiekanka (Πολωνία)
Η πολωνέζικη συμμετοχή στη λίστα είναι μια μπαγκέτα κομμένη στη μέση και ανοιγμένη, γαρνιρισμένη με μανιτάρια, λιωμένο τυρί και ζαμπόν. Μερικοί προσθέτουν και πάπρικα, κρεμμύδι ή κέτσαπ.

Vada Pav (Ινδία)
Το vada pav είναι ίσως το μόνο χορτοφαγικό σάντουιτς της λίστας. Είναι πικάντικο, όπως όλα τα ινδικά και αποτελείται από έναν πατατοκεφτέ μέσα σε ψωμάκι του μπέργκερ μαζί με πιπεριές τσίλι και άλλα πικάντικα καρυκεύματα.

Fluffernutter (ΗΠΑ)
Οι ΗΠΑ κάνουν και πάλι τη διαφορά με το δεύτερο χορτοφαγικό σάντουιτς της λίστας. Τα υλικά είναι απλά, αμερικανικά και αν έχετε δοκιμάσει έστω ένα από τα προαναφερθέντα σάντουιτς, το fluffernutter θα σας φανεί μάλλον, αστείο και θα το προσπεράσετε γελώντας. Δυο φέτες ψωμί του τοστ. Η μία αλειμμένη με φυστικοβούτυρο και η άλλη αλειμμένη με κρέμα από λιωμένα ζαχαρωτά marshmallow. …

Greek σουβλάκι
Για το τέλος, κρατήσαμε το λατρεμένο μας σουβλάκι, τυλιχτό σε λαδωμένη πίτα, με κρεμμύδι, ντομάτα,πατάτες,αλατορίγανη . Έχετε κάτι καλύτερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου