ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

«Crowdfunding» το μέλλον των super market


Το «crowdfunding» δεν μπήκε τώρα στη ζωή μας, εμείς οι Ελληνες το ξέρουμε από παλιά.Πρόκειται για το ατομικό μερίδιο σε μια δαπάνη, στη διασκέδαση, ίσως και ο ρεφενές, ενώ βρίσκεται με άλλη μορφή και μέσα στην παράδοσή μας. Πώς; Το στρώσιμο του κρεβατιού πριν το γάμο δεν είναι τίποτε άλλο από τη συλλογή δωρεών... υπέρ των μελλόνυμφων.
 Στο «crowdfunding» κατέφυγαν δύο νεαρές Γερμανίδες για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και η επιτυχία της εκστρατείας τους υπήρξε ανέλπιστη, τόσο που επιθυμούν να ανοίξουν στο Βερολίνο την πρώτη τους επιχείρηση.
Ένα σούπερ μάρκετ, το οποίο βασίζεται σε μια απλή ιδέα, ο πελάτης επιλέγει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει, τα ζυγίζει και, αντί συσκευασίας, τα τοποθετεί σε ότι έχει φέρει από το σπίτι του. Στόχος να ελαχιστοποιηθούν τα υλικά που καταλήγουν στα σκουπίδια μόλις τα τρόφιμα φθάσουν σπίτι ή καταναλωθούν.
Δύο απλές σκέψεις απέδωσαν μια ιστορία επιτυχίας
Σκεφτείτε τι κάνετε όταν επιστρέφετε από το σούπερ μάρκετ, πόσο χρόνο χρειάζεστε να ξεπακετάρετε και πόσα σκουπίδια παράγεται από τη συσκευασία των προϊόντων.

Fläche für UnterführungskunstΟι δυο Γερμανίδες Μιλένα Γκλιμπόφσκι και της Σάρα Βολφ, 23 και 30 ετών, τόλμησαν να πουλήσουν τη διαπίστωσή τους, ότι δηλαδή είχαν απηυδήσει με τις ποσότητες πλαστικών που πετούσαν μετά από κάθε επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.
«Η συσκευασία ζυγίζει περισσότερο από το ίδιο το προϊόν», διαμαρτυρήθηκε η Βολφ σε συνέντευξή της στη Süddeutsche Zeitung. «Η φύση έχει ήδη τυλίξει το αγγούρι. Τι είναι αυτό το πλαστικό περιτύλιγμα; Είναι ανόητο!», είπε η Γκλιμπόφσκι.

Το σούπερ μάρκετ θα ονομάζεται Original Unverpackt – (αυθεντικό χύμα).
Στόχος είναι η διάθεση περίπου 600 προϊόντων - οργανικών και μη - τα οποία θα είναι πρωτίστως ντόπια, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του καταστήματος και από τις μεταφορές.
The number of shops in Europe that sell in bulk is growing constantly. Aside from the well-established Italian Effecorta and Catalan Granel, in Vienna Lunzers Mass-Greisslerei is offering products in […]bulk goods in reusable bagbulk grains in reusable jar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου