Το δανέζικο εστιατόριο Noma ανακηρύχθηκε το καλύτερο στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον περυσινό νικητή, το ισπανικό El Celler De Can Roca. Το Noma του 36χρονου σεφ Ρενέ Ρεντζεπί με τη νέα σκανδιναβική κουζίνα του κατέκτησε τον περιλάλητο τίτλο που εγγυάται στο εστιατόριο φήμη και μια μεγάλη λίστα αναμονής για τους απανταχού γευσιγνώστες.
Ο τίτλος για το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο απονεμήθηκε σε μια ειδική τελετή στο Guildhall του Λονδίνου την οποία παρακολούθησαν διάσημοι σεφ και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής από όλο τον κόσμο.
Το Noma που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη δεν είναι η πρώτη φορά που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο, καθώς τον κέρδιζε για τρία χρόνια από το 2010 μέχρι το 2012.
«Η σχολαστικότητα του σεφ Ρεντζεπί στη λεπτομέρεια, η καινοτόμος προσέγγισή του στην αναζήτηση των τροφίμων και οι πειραματισμοί του, [...] έφεραν και πάλι το εστιατόριό του στην κορυφή της πυραμίδας» είπαν οι διοργανωτές της τελετής.
Στη λίστα των νικητών βρίσκονται επτά ισπανικά εστιατόρια. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας του σεφ Μάσιμο Μποτούρα, ενώ το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης ήταν στο νούμερο 4 κατακτώντας όμως τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στη Βόρεια Αμερική.
Στη λίστα των νικητών βρίσκονται επτά ισπανικά εστιατόρια. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας του σεφ Μάσιμο Μποτούρα, ενώ το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης ήταν στο νούμερο 4 κατακτώντας όμως τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στη Βόρεια Αμερική.
Στο τοπ 50 του σχετικού καταλόγου βρίσκονται συνολικά επτά εστιατόρια των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά, η Βρετανία έχει δύο εστιατόρια στο τοπ 10 με το London's Dinner να βρίσκεται στην τιμητική πέμπτη θέση.
Ο κατάλογος με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο που διοργανώνεται από το περιοδικό Britain's Restaurant και χρηματοδοτήθηκε από το μεταλλικό νερό της εταιρείας S.Pellegrino & Acqua Panna ξεκίνησε μόλις το 2002, αλλά ανταγωνίζεται πλέον τα γαστρονομικά αστέρια που χορηγούνται από τους οδηγούς- επιθεωρητές της Michelin.
Οι οδηγοί Michelin ιδρύθηκαν το 1900 ως εγχειρίδια για αυτοκινητιστές, αλλά έγιναν από το 1926 σημείο αναφοράς του καλού φαγητού μετά την εισαγωγή ενός συστήματος βαθμολόγησης με αστέρια.
Ο κατάλογος με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο που διοργανώνεται από το περιοδικό Britain's Restaurant και χρηματοδοτήθηκε από το μεταλλικό νερό της εταιρείας S.Pellegrino & Acqua Panna ξεκίνησε μόλις το 2002, αλλά ανταγωνίζεται πλέον τα γαστρονομικά αστέρια που χορηγούνται από τους οδηγούς- επιθεωρητές της Michelin.
Οι οδηγοί Michelin ιδρύθηκαν το 1900 ως εγχειρίδια για αυτοκινητιστές, αλλά έγιναν από το 1926 σημείο αναφοράς του καλού φαγητού μετά την εισαγωγή ενός συστήματος βαθμολόγησης με αστέρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου