Ο βραβευμένος σε αστέρι Michellin σεφ Adam Simmonds παρουσιάζει το πιο ακριβό μενού όλου του κόσμου για τους «Βαλεντίνους», των οποίων το στομάχι μπορεί να «αντέξει» τον αστρονομικό λογαριασμό που το συνοδεύει.
Σύμφωνα με την Daily Mail, το μενού αποτελείται από οκτώ πιάτα και στοιχίζει… 73.584 ευρώ!
Θα γευτείτε λευκό χαβιάρι αξίας 3.600 ευρώ και οστρακοειδή αξίας 7.237 ευρώ (με τα μαργαριτάρια τους!), συνοδευμένα με φύλλα χρυσού (2.400 ευρώ) και τρούφα (1.200 ευρώ), φουα γκρα, καπνιστό χέλι και ριζότο με καραβίδες, σαφράν και φύλλα από ασήμι.
Ένα από τα πιάτα αποτελείται από ερυθρό τόνο, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ο πληθυσμός των οποίων σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις κινδυνεύει όπως εκείνος των πάντα ή των λευκών ρινόκερων.
Φυσικά, τα πιάτα περιλαμβάνουν κι άλλα υλικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αφροδισιακές ιδιότητες και σε συνδυασμό με την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, υπόσχονται η νύχτα να σας μείνει… αξέχαστη!
Η συνολική αξία των κρασιών αγγίζει τα 37.000 ευρώ, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται τα La Romanee-Conti και Salon Blanc de Blancs του 1976.
Το… λιτό αυτό μενού «κλείνει» φυσικά με γλυκό, που δεν είναι άλλο από βανίλια και καπνιστή σοκολάτα με παγωτό kopi luwak.
Σύμφωνα με την Daily Mail, το μενού αποτελείται από οκτώ πιάτα και στοιχίζει… 73.584 ευρώ!
Θα γευτείτε λευκό χαβιάρι αξίας 3.600 ευρώ και οστρακοειδή αξίας 7.237 ευρώ (με τα μαργαριτάρια τους!), συνοδευμένα με φύλλα χρυσού (2.400 ευρώ) και τρούφα (1.200 ευρώ), φουα γκρα, καπνιστό χέλι και ριζότο με καραβίδες, σαφράν και φύλλα από ασήμι.
Ένα από τα πιάτα αποτελείται από ερυθρό τόνο, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ο πληθυσμός των οποίων σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις κινδυνεύει όπως εκείνος των πάντα ή των λευκών ρινόκερων.
Φυσικά, τα πιάτα περιλαμβάνουν κι άλλα υλικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν αφροδισιακές ιδιότητες και σε συνδυασμό με την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, υπόσχονται η νύχτα να σας μείνει… αξέχαστη!
Η συνολική αξία των κρασιών αγγίζει τα 37.000 ευρώ, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται τα La Romanee-Conti και Salon Blanc de Blancs του 1976.
Το… λιτό αυτό μενού «κλείνει» φυσικά με γλυκό, που δεν είναι άλλο από βανίλια και καπνιστή σοκολάτα με παγωτό kopi luwak.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου