ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

«Rub og Stub» οικολογικό εστιατόριο με πρώτες ύλες από τους κάδους των σουπερμάρκετ

τρίψτε og στέλεχος
Το «Rub og Stub» είναι ένα οικολογικό εστιατόριο στην Κοπεγχάγη, το οποίο λειτουργεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς κυρίως, αφού επιχορηγείται από τη δανέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Retro και ένα μέρος των εσόδων του πηγαίνει σε σχέδια ανάπτυξης και επισιτισμού στο φτωχό αφρικάνικο κράτος της Σιέρα Λεόνε.
Σε αυτό το εστιατόριο, βέβαια, συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο. Τις πρώτες ύλες για τα φαγητά που φτιάχνουν και σερβίρουν τις βρίσκουν στα σκουπίδια έξω από σουπερμάρκετ, ενώ το προσωπικό που απασχολεί επί πληρωμή είναι μόνο η σεφ και ο μάνατζερ, αφού οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι εθελοντές.
Μια εκ των ιδιοκτητών, η Σοφί Σάλες, δήλωσε σχετικά: «Στη Δανία, όπως και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, ο κόσμος πετάει πολλά τρόφιμα στα σκουπίδια, ενώ στις χώρες του Τρίτου Κόσμου τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο και βρήκαμε αυτό τον τρόπο για να περάσουμε τα μηνύματά μας».
Πλεονάσματος του ισοζυγίου αγαθών.  Spisehuset Rub & Stub είναι κατά της σπατάλης τροφίμων, και όλα τα τρόφιμα από το μενού γίνεται από το πλεόνασμα από τη βιομηχανία τροφίμων.  - Φωτογραφία: Jens Dresling

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου