Για κάποιους ταξίδι είναι η ζωή των ντόπιων σε μια χώρα, η εξερεύνηση της καθημερινότητας μιας πόλης. O ιδανικότερος τρόπος να νιώσει κανείς την πραγματική ταυτότητα μιας χώρας είναι μέσω της τοπικής κουζίνας...
Όχι ότι δεν μπορεί κάποιος να τα βρει και στην χώρα μας, αλλά δεν είναι ποτέ το ίδιο.
Τα εθνικά πιάτα κάθε γωνιά της γης, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παράδοσης και της εθνικής τους ταυτότητας και ένας γευστικός τρόπος να γνωρίσετε τον τόπο που επισκέπτεστε.
1. Αυστρία: Σνίτσελ: γευστικό παναρισμένο και τηγανισμένο φιλέτο
Τα εθνικά πιάτα κάθε γωνιά της γης, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παράδοσης και της εθνικής τους ταυτότητας και ένας γευστικός τρόπος να γνωρίσετε τον τόπο που επισκέπτεστε.
1. Αυστρία: Σνίτσελ: γευστικό παναρισμένο και τηγανισμένο φιλέτο
2. Μπαχάμες: Conch: ποικιλία σαλιγκαριού της θάλασσας βράζεται σε σούπα, τηγανίζεται όπως οι λουκουμάδες, γίνεται burger ή γαρνίρεται πάνω στις τοπικές σαλάτες
3. Αίγυπτος: Φαλάφελ: ρεβυφοκεφτέδες
4. Κίνα: Πάπια Πεκίνου: σερβίρεται παραδοσιακά με λεπτές πιτούλες και φρέσκα κρεμμυδάκια.
5. Αιθιοπία : Kifto: ωμός κιμάς βοδινού κρέατος, βούτυρο και ένα μίγμα μπαχαρικών από πιπεριές τσίλι, κάρδαμο, γαρίφαλο και θαλασσινό αλάτι
6. Λευκορωσία: Draniki: τηγανίτες από πατάτα, με ξινή κρέμα ή γλυκό πουρέ μήλου
7. Ελ Σαλβαδόρ: Pupusas:πίτες tortilla γεμισμένες με τυρί, χοιρινό κιμά και μαύρα φασόλια
8. Γαλλία: Κρέπες και μοσχάρι μπουργκινιόν: βουτυρένιες κρέπες με βραστό Βουργουνδίας με ο κρασί, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, θυμάρι, μαϊντανό και δάφνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου