ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η περιβόητη λίστα μεγαλοοφειλετών απαρτίζεται από εταιρείες που έχουν βάλει «λουκέτο» ή έχουν πτωχεύσει ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Από την λίστα των μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών μόνο 3 από τα περίπου 30 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορούν να μπουν στα κρατικά ταμεία.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη «μαύρη» λίστα είτε έχουν βάλει «λουκέτο», είτε έχουν πτωχεύσει.
Στη λίστα με τις 6.000 επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ φιγουράρουν εταιρείες που είτε έχουν βάλει «λουκέτο» εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων εδώ και πολλά χρόνια, είτε έχουν πτωχεύσει ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Για παράδειγμα ανάμεσα στη επιχειρήσεις βρίσκει κανείς την Πειραϊκή Πατραϊκή με χρέη 20,6 εκατ. ευρώ, το Μινιόν με οφειλές 22,3 εκατ. ευρώ, την Αιγαίον με χρέη 75,79 εκατ. ευρώ καθώς και την Τζον Φιλ που έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η παλαιά Ολυμπιακή με χρέη 152 εκατ. ευρώ βρίσκεται στην 20η θέση, ενώ η παλαιά τράπεζα Κρήτης με 158 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκεται μία θέση πιο πάνω.

Αρκετές είναι οι εταιρίες που έχουν διαλυθεί ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, όπως η ΚΥΔΕΠ που ιδρύθηκε το 1980 για τη διαχείριση αγροτικών προϊόντων και στη δεκαετία του ’90 έβαλε λουκέτο εξαιτίας των χρεών.

Η λίστα περιλαμβάνει και πολλές εταιρείες του ασφαλιστικού τομέα που έκλεισαν όπως την Ασπίς Πρόνοια, την ΕΟΣ και την Εγνατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου