ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Χριστόφιας: «Η τουρκική αλαζονεία και οι απειλές που εκτοξεύονται, επιβάλλουν επαγρύπνηση και ετοιμότητα».

Στο κόκκινο οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ, με την Άγκυρα να προχωράει καθημερινά σε σκληρές δηλώσεις κατά του Τελ Αβίβ αλλά και των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ στο οικόπεδο 12 τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε την Εθνική Φρουρά σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα εξαιτίας της τουρκικής αλαζονείας. «Η τουρκική αλαζονεία και οι απειλές που εκτοξεύονται, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης, επιβάλλουν επαγρύπνηση και ετοιμότητα», είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας από το Προεδρικό Μέγαρο στη τελετή διαβεβαίωσης του νέου υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

«Οι ένοπλες μας δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά οι πολιτείες και οι κοινωνίες κρίνονται στα δύσκολα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου