ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκλεισμένη η ΔΕΘ - απόρθητο φρούριο η Θεσσαλονίκη!

«Φρούριο» θυμίζει η συμπρωτεύουσα, καθώς έχει ήδη μεταβεί στην πόλη ισχυρότατη αστυνομική
δύναμη, μαζί με τον γνωστό μεταλλικό φράχτη που χρησιμοποιήθηκε στο Σύνταγμα, αλλά και το θωρακισμένο όχημα «Αίαντας».

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη που μετέβη εκεί ο αρχηγός του Σώματος, Λευτέρης Οικονόμου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες και οι εντατικοί έλεγχοι.

Το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» που θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση θα βρίσκεται σε ισχυρό αστυνομικό κλοιό, για την αποφυγή επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι οι μαζικότερες των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των αστυνομικών αρχών, στα μέτρα θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί (νούμερο - ρεκόρ σε σχέση με τις περασμένες χρονιές), καθώς στη Θεσσαλονίκη έχουν καταφθάσει διμοιρίες ΜΑΤ απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και δυνάμεις δικυκλιστών των ομάδων Δέλτα και ΔΙΑΣ.
Η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο και τη νότια πύλη της ΔΕΘ (έναντι της πλατείας της ΧΑΝΘ), απ’ όπου διέρχονται παραδοσιακά όλες οι πορείες, θα αποκλειστεί με την τοποθέτηση του φράχτη. Εάν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο θα χρησιμοποιηθεί και ο "Αίαντας", το θωρακισμένο όχημα – αντλία νερού που έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού και διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες και δακρυγόνα.

Οι κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διαθέσει τρεις εισαγγελείς για να επιβλέπουν τα μέτρα της Αστυνομίας και τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου