ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν οι Έλληνες τολμούν! Μέλι και σάλτσα ντομάτα του χωριού, στα ράφια των μεγαλύτερων πολυκαταστημάτων παγκοσμίως.

Bιολογική σάλτσα τομάτας, μέλι από θυμάρι, έλατα και άνθη είναι κάποια μόλις από τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια πασίγνωστων αγγλικών πολυκαταστημάτων.

Πίσω από τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον αγοραστών από όλο τον κόσμο, βρίσκεται ο κος Αλέξανδρος Γκουσιάρης, παραγωγός από την Καρδίτσα και απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Ο παραγωγός αποφάσισε αρχικά να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση- οι πρόγονοί του είχαν μελίσσια από τα τέλη του 19ου αιώνα στην αυλή τους, καλλιεργώντας μέλι ερασιτεχνικά και αργότερα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ξεκινά την καλλιέργεια βιολογικής τομάτας, που στη συνέχεια παστεριώνεται με παραδοσιακό τρόπο. Στήνεται μια μικρή μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας, όπου δουλεύουν οι γυναίκες του χωριού και σύντομα τα βάζα αυτά βρίσκονται στα «Harrods», τα «Selfridges» και τα «Harvey Nichols».

Μέχρι σήμερα, τα προϊόντα του έχουν αποσπάσει πλήθος βραβείων στην Αγγλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. Επίσης, δειλά βήματα για την προώθησή τους γίνονται ήδη σε Αυστρία και Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου