ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

43 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από συντριβή αεροσκάφους στη δυτική Ρωσία, μετέφερε ομάδα του χόκεϊ στον πάγο.

Την χειρότερη αθλητική τραγωδία της ζει η Ρωσία, ύστερα από τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε ομάδα του χόκεϊ στον πάγο, λίγο μετά την απογείωσή του. Το δυστύχημα έγινε κοντά στην πόλη Γιάροσλαβ, στη δυτική Ρωσία, στις όχθες του Βόλγα.  Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών, οι επιβαίνοντες ήταν 45 και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 43 άνθρωποι.  

Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και 8 μέλη πληρώματος, εκτός από δύο ανθρώπους.

Το αεροσκάφος τύπου Yak-42 κατευθυνόταν από την πόλη Γιάροσλαβ, βόρεια της Μόσχας, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου αύριο η ομάδα χόκεϊ Λοκομοτίφ θα έπαιζε με την Διναμό Μινσκ.

«Είναι η πιο σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος. Δεν είναι μόνο ρωσική τραγωδία, η ομάδα Λοκομοτίφ περιελάμβανε παίκτες και προπονητές από 10 χώρες» δήλωσε ο Ρενέ Φασέλ, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί Πάγου. «Είναι τραγωδία για την παγκόσμια κοινότητα του χόκεϊ στον πάγο», επισήμανε.

Το αεροσκάφος, αφού συνετρίβη στο αεροδρόμιο από το οποίο είχε απογειωθεί, κοντά στην πόλη Γιάροσλαβ-στον ποταμό Βόλγα-, έπιασε φωτιά. Είχε κατασκευαστεί το 1993.

Η κάτοικος της περιοχής, Ιρίνα Πράκοβα, δήλωσε ότι είδε τα συνεργεία διάσωσης στο σημείο της συντριβής.«Τους είδα να βγάζουν τα πτώματα στις όχθες, ορισμένοι βρίσκονταν ακόμη στις θέσεις τους και ήταν δεμένοι με τις ζώνες».

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε αμέσως εντολή στον υπουργό Μεταφορών Ιγκόρ Λεβιτιν, να επισκεφτεί το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.

Το δυστύχημα συνέβη ενώ στο Γιάροσλαβ βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνές πολιτικό φόρουμ, στο οποίο μάλιστα αναμένεται να απευθυνθεί και ο ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου