ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος καρκίνου για πυροσβέστες που εκτέθηκαν στην τοξική σκόνη στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Οι πυροσβέστες που εκτέθηκαν σε τοξική σκόνη από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο, στη Νέα Υόρκη, διατρέχουν 19% περισσότερο κίνδυνο από τους υπολοίπους συναδέλφους τους να εμφανίσουν καρκίνο , σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Τα συμπεράσματα της έρευνας, της πρώτης μεγάλης και ακριβούς έρευνας που διεξάγεται για να αποτιμήσει τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου στη συγκεκριμένη ομάδα, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την περίθαλψη των διασωστών που πάσχουν πλέον από καρκίνο, δέκα χρόνια με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Οι πυροσβέστες που εργάσθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου εκτέθηκαν σε μεγάλο αριθμό γνωστών καρκινογόνων στοιχείων, όπως οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, το πολυχλωριούχο βινύλιο και οι διοξίνες. Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει αυξημένα ποσοστά μετατραυματικού στρες, άσθματος και άλλων αναπνευστικών νόσων στην ομάδα αυτή των πυροσβεστών, αλλά μόνο ορισμένες μικρότερες έρευνες έδειξαν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου, που χρειάζεται 5 έως 20 χρόνια για να αναπτυχθεί. Εστιάζοντας σε δείγμα 10.000 ανδρών πυροσβεστών και έχοντας αποκλείσει ομάδες πυροσβεστών που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τα στατιστικά δεδομένα (γυναίκες, άτομα με ιστορικό καρκίνου, άτομα ηλικίας άνω των 60 το 2001), η έρευνα έδειξε ότι οι πυροσβέστες που εργάσθηκαν στον τόπο της επίθεσης έχουν κατά 19% αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου