Για ζοφερό σκηνικό «μαύρης εργασίας» μίλησε χθες ο κ. Παναγιώτης Προύτζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Με δεδομένο τώρα ότι στην επικράτεια δραστηριοποιούνται 150.000 επιχειρήσεις στο κομμάτι του επισιτισμού (ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.), η αναγωγή δείχνει ότι ανά επιχείρηση αντιστοιχεί λιγότερο από 1 εργαζόμενος (0,9).
Επίσης στην Ελλάδα λειτουργούν 10.000 ξενοδοχεία (στοιχεία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων), που σημαίνει ότι ανά ξενοδοχείο αντιστοιχούν 9 εργαζόμενοι ή 3 εργαζόμενοι ανά βάρδια.
Καθώς φέτος αναμένεται σημαντική άνοδος στις αφίξεις -πάνω από 10%-, ο κ. Προύτζος σημείωσε πως για να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά αυτή η αύξηση και για να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό, θα πρέπει «να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του παραγόμενου τουριστικού προϊόντος, αφού μόνο έτσι μπορούμε να ανταγωνιστούμε άλλους φτηνούς προορισμούς».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου