ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Σκέφτονται να ρυμουλκήσουν ένα παγόβουνο 2.000 χιλιόμετρα για να λύσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Κέιπ Τάουν



Πριν από λίγο καιρό οι περίπου 4 εκατομμύρια κάτοικοι του Κειπ Τάουν ήρθαν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυτης λειψυδρίας καθώς τα αποθέματα νερού μειώθηκαν στο ελάχιστο. Οι τοπικές αρχές, μάλιστα, είχαν τότε αναγκαστεί να θέσουν περιορισμούς στην κατανάλωση, όπως το να παρέχουν 50 λίτρα νερού ημερησίως ανά νοικοκυριό.
Η κατάσταση το τελευταίο καιρό ομαλοποιήθηκε σχετικά, ωστόσο, οι αρχές της νοτιοαφρικάνικης πόλης σκέφτονται κάτι εξαιρετικά πρωτοπόρο για να λύσουν το πρόβλημά τους.
Στη διάρκεια επεξεργασίας διάφορων σεναρίων αυτό που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν του Νικ Σλόαν που εξειδικεύεται στις θαλάσσιες διασώσεις και ο οποίος πρότεινε την 
Nick Sloane estimates it would cost €86m to haul an iceberg on a journey that could take up to three monthsρυμούλκηση ενός παγόβουνου από την Ανταρκτική, το οποίο θα μπορούσε να παράσχει μέχρι και 150 εκατομμύρια λίτρα φρέσκου και πόσιμου νερού καθημερινά για ένα χρόνο!
Σύμφωνα με τον Σλόαν, το παγόβουνο αυτό θα πρέπει να έχει μήκος ένα χιλιόμετρο, 250 μέτρα ύψος και 500 μέτρα πλάτος, ενώ για να αποτραπεί το λιώσιμο του κατά την μεταφορά θα πρέπει να τυλιχθεί με ένα ειδικό μονωτικό πλέγμα ώστε να «αντέξει» στο ταξίδι των 2.000 χιλιομέτρων και των τριών μηνών μέχρι να φτάσει στην νοτιοαφρικάνικη πόλη.
Το ζήτημα είναι πως για την όλη επιχείρηση θα χρειαστεί να δαπανηθούν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το επιτυχές αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου εγγυημένο.Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου