ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κάστρο με τάφρο η νέα πρεσβεία της Ουάσινγκτον στο Λονδίνο

Θα επιστρατεύσει και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας η νέα πρεσβεία της Ουάσινγκτον στο Λονδίνο για να μείνει απόρθητη. Αλλά θα εφοδιαστεί και με κάτι που παραπέμπει στην εποχή των κάστρων και των ιπποτών: μια τάφρο. Για να γίνει η πρώτη τάφρος, γράφουν οι Times, που θα κατασκευαστεί στο Λονδίνο από το 1850.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το κόστος θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Κόστος που καθιστά την 12οροφη πρεσβεία την πιο ακριβή που έχει κατασκευαστεί ποτέ και μάλλον από τις λίγες που θα διαθέτουν τριπλά αλεξίσφαιρα τζάμια, πτυσσόμενα μπαλκόνια, αναδυόμενα τείχη προστασίας και ειδικούς κλωβούς που εμποδίζουν τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. Θα υπάρχουν ακόμη στρατώνες για τη φιλοξενία των Αμερικανών πεζοναυτών, ιατρικές υποδομές αλλά και μπαρ και γυμναστήριο.
radar-emb


1. Είσοδος προσωπικού και οχημάτων
2. Χαντάκι για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης εισόδου
3. Υπόγειο σύστημα θέρμανσης
4. Ένοπλες περιπολίες
5. Είσοδος στο υπόγειο πάρκινγκ
6. Κύρια είσοδος
7. Πλαστικά στέγαστρα καλύπτουν την αλεξίσφαιρη πλάγια όψη για την προστασία από τον ήλιο
8. Η οροφή και η τάφρος λειτουργών και ως δεξαμενές υδάτων, ενώ ηλιακά πάνελ στην οροφή θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια
9. Ο ιδιωτικός κήπος του πρεσβευτή
10. Τάφρος για την αποτροπή των επιθέσεων με φορτηγά
11. Φωτισμός
Αποτέλεσμα εικόνας για Castle with trench the new embassy of Washington in LondonΗ τάφρος των 30 επί 150 μέτρων θα έχει φυσικά έναν σκοπό: την προστασία του κτιρίου από τρομοκρατικές επιθέσεις με οχήματα – μέθοδος που συνηθίζεται πολύ τα τελευταία χρόνια. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την προσεχή άνοιξη από τον πρόεδρο Τραμπ αυτοπροσώπως. Η πρεσβεία, ωστόσο, με τους 800 υπαλλήλους και τους περίπου 1.000 επισκέπτες την ημέρα, θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Ιανουάριο.
Το υψηλότατο κόστος δεν πέρασε ασχολίαστο – ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 275 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το έργο προβλεπόταν να ολοκληρωθεί επί προεδρίας Ομπάμα. Τουλάχιστον κάτι θα βγει από την πώληση της «ιστορικής» πρεσβείας των ΗΠΑ στην Γκρόσβενορ Σκουέαρ. Το κτίριο αγοράστηκε από το Κατάρ και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο πολυτελείας.1213-eve-dagata-usembassy-1461902-640x360.jpg The Canyonlands Garden, which represents the GrandA general view of the exterior of the new United StatesThe visa hall is seen during a press preview of theA picture shows the view from the new United StatesA general view of the exterior of the new United States

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου