ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Λαχταριστές προτάσεις ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί.


Τα σάντουιτς είναι η επιτομή του street food και είναι πάντα από τις πιο αγαπημένες επιλογές, μιας και είναι πολύ χορταστικά και μπορείς να τα φτιάξεις και σπίτι σου, με τα χεράκια σου.









Αποτέλεσμα εικόνας για Kaya toast

Kaya toast, Σιγκαπούρη και Μαλαισία
Σαν μια διαφορετική εκδοχή για τα αμερικάνικα σάντουιτς με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο, το kaya toast είναι η αγαπημένη επιλογή για πρωινό στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Το φτιάχνουν με kaya jam (μαρμελάδα με γάλα καρύδας και αβγά) που απλώνουν σε βουτυρωμένες φέτες ψωμιού και στη συνέχεια το ψήνουν. Σερβίρεται συνήθως παρέα με μελάτα βραστά αβγά και ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.


Chacarero, Χιλή
Αποτέλεσμα εικόνας για ChacareroΤο διάσημο σάντουιτς της Χιλής, που έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Time ως ένα από τα 13 καλύτερα του κόσμου, μοιάζει με burger λόγω του στρογγυλού αφράτου ψωμιού που χρησιμοποιούν και είναι γεμιστό με λεπτές φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου ή χοιρινό, ντομάτα, πράσινα φασολάκια και πιπερίτσες τσίλι.


Mitraillette, Βέλγιο
Σχετική εικόναΤο όνομα του κυριολεκτικά σημαίνει οπλοπολυβόλο και είναι το “βαρύ όπλο” στην street food σκηνή του Βελγίου! Φτιάχνετε με τηγανητό κρέας (π.χ. μπριζόλα, μπιφτέκι, λουκάνικο), τηγανητές πατάτες, κάποια σάλτσα (π.χ. μαγιονέζα, κέτσαπ, σκορδάτη σάλτσα, μπεαρνέζ) και συχνά μαρούλι, ντομάτα, τριμμένο καρότο ή αγγουράκι τουρσί, που στριμώχνονται μέσα σε μία μικρή μπαγκέτα. Ελαφρύ δεν το λες, πάντως σίγουρα είναι ιδανικό για το hangover!



Chip butty, Μεγάλη Βρετανία
Αποτέλεσμα εικόνας για Chip buttyΜπορεί το fish n chips να είναι το πιο διάσημο βρετανικό street food, ωστόσο με τηγανητές πατάτες φτιάχνουν και ένα σάντουιτς απίστευτα απλό στην παρασκευή του και εξίσου αγαπημένη επιλογή, ειδικά από όσους δεν τρώνε ψάρι. Ο λόγος για το chip butty που αποτελείται από βουτυρωμένες φέτες ψωμιού γεμιστές με τηγανητές πατάτες και κέτσαπ, brown sauce ή μαγιονέζα. Τόσο απλό, τόσες πολλές θερμίδες σε κάθε μερίδα!



Doner kebab, Τουρκία




Ντονέρ ή γύρο όπως ξέρεις εκτός από εμάς τον φτιάχνουν και στην Τουρκία, με το doner kebab να είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές τους. Φτιάχνετε από αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο και σερβίρεται σαν σάντουιτς μέσα σε πίτα, μαζί με ντομάτα, μαρούλι, λάχανο, κρεμμύδια και σος. Παρόμοιο και το τουρκικό durum.




Jambon-beurre, Γαλλία
Αποτέλεσμα εικόνας για Jambon-beurre
Ένα από τα πιο διάσημα σάντουιτς της Γαλλίας είναι το jambon-beurre, που το όνομα του σημαίνει ζαμπόν και βούτυρο και περιγράφει ακριβώς το πώς φτιάχνεται, μιας και στην κλασική εκδοχή του είναι μια βουτυρωμένη μπαγκέτα γεμιστή με ζαμπόν. Βέβαια, συχνά προσθέτουν και άλλα υλικά όπως τυρί αγγουράκια τουρσί.



Bauru, Βραζιλία
Αποτέλεσμα εικόνας για bauru sandwichΤο διάσημο βραζιλιάνικο σάντουιτς Bauru δανείζεται το όνομα του από την ομώνυμη πόλη, όπου και εφευρέθηκε το 1934, όταν ένας φοιτητής ζήτηση να του φτιάξουν ένα συγκεκριμένο σάντουιτς στο εστιατόριο Ponto Chic -κλασικό στέκι φοιτητών. Το σάντουιτς γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η πόλη το χαρακτήρισε ως το επίσημο σάντουιτς της, θεσπίζοντας και επίσημο πρόγραμμα πιστοποίησης για να αποφύγουν τις απομιμήσεις και παραλλαγές. Αν βρεθείς στην Βραζιλία λοιπόν και παραγγείλεις ένα Bauru θα απολαύσεις ένα σάντουιτς με λιωμένη μοτσαρέλα, roast beef, ντομάτα και αγγουράκια τουρσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου