ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Η Ατλάντα είναι 27η αμερικανική πόλη που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Το νομοθετικό σώμα της Ατλάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενέκρινε το ψήφισμα που αρχικά πέρασε την 1η Μαΐου και προβλέπει ότι η πόλη θα μεταβεί εξ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2035.
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στης οποίας την μητροπολιτική περιοχή κατοικούν 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ενέκρινε ομόφωνα το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο η ενεργειακή μετάβαση θα ξεκινήσει πρώτα από τα αστικά κτήρια. Η μετάβασή τους εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.
«Γνωρίζουμε ότι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια θα δημιουργήσει καλές θέσεις εργασίας, θα καθαρίσει τον αέρα και το νερό μας και θα μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των κατοίκων μας», αναφέρει γραπτή δήλωση του μέλους του δημοτικού συμβουλίου, Κουάνζα Χωλ.
Σχετική εικόνα«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα είμαστε μακριά από τα σταθερά τηλέφωνα ή τους επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά σήμερα μεταφέρουμε τα κινητά τηλέφωνα πάνω μας και είναι πιο ισχυρά από οτιδήποτε είχαμε. Πρέπει να θέσουμε ένα παρόμοιο φιλόδοξο στόχο στην ενέργεια, αλλιώς δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο».
Το ψήφισμα αυτό καθιστά την Ατλάντα την 27η αμερικανική πόλη 
που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια, και την πρώτη στην πολιτεία της Τζόρτζια.
Η κίνηση της Ατλάντα δείχνει ότι οι πόλεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ακόμη και χωρίς να υπάρχει σημαντική υποστήριξη από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη προχωρήσει σε αρκετά μέτρα χαλάρωσης της νομοθεσίας περιβαλλοντικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου