ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Νέο κέρμα αξίας μίας στερλίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στην κυκλοφορία τέθηκε από την Τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο το νέο κέρμα αξίας μίας στερλίνας και ενώ η κυβέρνηση της χώρας κατέθεσε, το επίσημο αίτημα για το «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το νέο κέρμα δεν είναι εντελώς στρογγυλό, αλλά έχει 12 πλευρές, αντικαθιστώντας σταδιακά το προηγούμενο, το οποίο «συντρόφευε» τους Βρετανούς καταναλωτές στην καθημερινότητά τους από το 1983.
Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και πιο ελαφρύ από το προηγούμενο κέρμα, ενώ θεωρείται το πιο ασφαλές παγκοσμίως, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο υπενθυμίζει ότι σήμερα ένα στα 30 κέρματα αξίας μίας στερλίνας είναι κάλπικο.
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' εικονίζεται στη μία όψη του νομίσματος, ενώ στην άλλη πλευρά εικονίζονται τα σύμβολα της Αγγλίας (το τριαντάφυλλο), της Σκωτίας (το γαϊδουράγκαθο), της Βόρειας Ιρλανδίας (το τριφύλλι), τα οποία αναδύονται από το βασιλικό στέμμα.
Περίπου 1,5 δισ. νέα κέρματα θα εκδοθούν από το «The Royal Mint» -το βασιλικό νομισματοκοπείο- και θα διανεμηθούν προοδευτικά στις τράπεζες και τα καταστήματα μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο.
Το παλιό κέρμα θα κυκλοφορεί παράλληλα με το νέο μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, όταν και θα αποσυρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου