ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Antilia, το «φτωχικό» του ενός δισ. δολαρίων του Mukesh Ambani

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία και ο τέταρτος πλουσιότερος σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, ο Μουκές Αμπάνι, έχτισε το πιο ακριβό «σπίτι» στον πλανήτη, στο Μουμπάι, η αξία του οποίου εκτιμάται πως αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο Αμπάνι, η γυναίκα και τα τρία τους παιδιά σχεδιάζουν να οργανώσουν ένα πάρτι για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση της κατασκευής του 27όροφου κτιρίου, αργότερα μέσα στο μήνα.
Το «σπίτι» διαθέτει τρία ελικοδρόμια, ένα κλαμπ, ένα στούντιο χορού, έναν κινηματογράφο 50 θέσεων και ένα υπόγειο γκαράζ για 160 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την New York Daily News reports, ενώ την εσωτερική διακόσμησή του ανέλαβε μία αμερικανική εταιρεία.
Δεδομένου ότι οι τιμές ακινήτων στο Μουμπάι είναι αστρονομικές, η αξία του ολοκληρωμένου κατασκευαστικά κτιρίου πολλαπλασιάστηκε.
Φήμες αναφέρουν ότι περίπου 600 άτομα θα εργάζονται ως υπηρετικό προσωπικό στην κατοικία της οικογένειας από την Ινδία. Βέβαια, ο Αμπάνι θα μπορούσε, αν ήθελε, να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο σπίτι, καθώς σύμφωνα με τη λίστα του Forbes διαθέτει περιουσία 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που τον καθιστά ως έναν από τους πλέον ισχυρούς άνδρες στον πλανήτη.
Είναι ο ιδιοκτήτης της υφαντουργικής βιομηχανίας «Reliance», που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια και εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις του τομέα.
Το «φτωχικό» του Αμπάνι σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στην Ινδία, με αρκετά τοπικά ΜΜΕ να επισημαίνουν την διαφορά ανάμεσα στην πολυτελή αυτή κατασκευή και τα πραγματικά φτωχικά της συντριπτικής πλειονότητας των Ινδών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου