ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ταξίδι στον κόσμο με άδειο πορτοφόλι; Ναι, ίσως και να είναι εφικτό.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι διάφοροι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, φεύγουν για να τον γυρίσουν με λίγα χρήματα στην τσέπη κι ένα σακίδιο με τα απαραίτητα. Η αλήθεια είναι ότι αν θες πραγματικά να γυρίσεις τον κόσμο γνωρίζοντάς τον κι όχι κάνοντας clubbing και spa στο ξενοδοχείο, γίνεται και χωρίς να είναι γεμάτη η τσέπη.



Αποτέλεσμα εικόνας για homeexchangeΝοικιάστε το σπίτι σας ή κάντε ανταλλαγή σπιτιών
Αν έχετε δει την ταινία The Holiday κι έχετε δικό σας σπίτι, τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Sites όπως το  www.homeexchange.com/en/, το http://app.nightswapping.com/en/ και το www.homebase-hols.com/ μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία, ώστε να βρείτε σπίτι στο μέρος που θέλετε και να κάνετε ανταλλαγή σπιτιών, εξασφαλίζοντας μέρος να μείνετε χωρίς να σας κοστίσει (σχεδόν) τίποτα. Αρκεί να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των υποψηφίων.
Κάντε housesitting
Αποτέλεσμα εικόνας για housesitting
Σε περίπτωση που δεν έχετε σπίτι έτσι ώστε να κάνετε τα παραπάνω ή δεν αισθάνεστε άνετα αφήνοντας ξένους στο σπίτι σας, υπάρχει και η επιλογή του housesitting, δηλαδή να προσέχετε ένα σπίτι του οποίου οι ιδιοκτήτες λείπουν, μένοντας σε αυτά και φροντίζοντάς το. Χρησιμοποιήστε τα social media ή το www.housecarers.com/ για να βρείτε υποψήφιο σπίτι και φροντίστε να είστε και πάλι προσεκτικοί.
Γίνετε εθελοντές
Εθελοντικά προγράμματα μικρής διάρκειας απο την ΕΛΙΞ
Μπορείτε να ταξιδέψετε τον κόσμο και ταυτόχρονα να παράγετε κοινωνικό έργο βοηθώντας π.χ. στο χτίσιμο σχολείων και μένοντας με τους υπόλοιπους εθελοντές σε κτίρια όπου μπορείτε να κατασκηνώσετε δωρεάν κ.λπ. Επισκεφτείτε το www.elix.org.gr/index.php/el/be-volunteer-gr/workcamps-gr/workcamp-abroad για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να δείτε από πού μπορείτε να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας.


Κάντε οτοστόπ

Ξεχάστε για λίγο την ταινία «Το οτοστόπ του τρόμου» και αξιοποιήστε τη δυνατότητα να σας μεταφέρει κάποιος με το αυτοκίνητό του, χωρίς κόστος, κάνοντας οτοστόπ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να βγείτε στο δρόμο κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση, αλλά να ψάξετε σε site όπως το www.hitchhikers.org ή σε ταξιδιωτικά forum όπως το www.lonelyplanet.com/thorntree/ και να βρείτε την άκρη μέσω αυτών. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το άτομο με το οποίο θα συνταξιδέψετε.

Δουλέψτε σε ένα hostel με ανταλλαγή τη διαμονή
Ψάξτε για hostel στον τόπο προορισμού σας και μιλήστε με τον ιδιοκτήτη ή τον διευθυντή προκειμένου να παράσχετε κάποιου είδους εργασία με ανταλλαγή τη διαμονή. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δουλειά πριν ακόμη φτάσετε στην πόλη που θα επισκεφτείτε, μέσω sites όπως το www.hostelworld.com.
Κάντε αγροτουρισμό

Μείνετε σε ένα αγρόκτημα και ζήστε για λίγο τη γεωργική ζωή, κάνοντας αγροτουρισμό και εξασφαλίζοντας τη στέγη σας. Υπάρχει, μάλιστα κι ένα διεθνές δίκτυο, το World-Wide Opportunities on Organic Farms, το οποίο συγκεντρώνει ευκαιρίες τέτοιου είδους τουρισμού για εθελοντές. Με ένα μικρό κόστος, μέσω του www.wwoof.org θα έχετε πρόσβαση σε μια λίστα με φάρμες στον τόπο προορισμού σας, έτσι ώστε να επικοινωνήσετε και να οργανώσετε την επόμενή σας… αγροεμπειρία, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα, μπείτε στο http://agroxenia.net/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου