ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η λύση στην κρίση; Νομιμοποίησαν την μαριχουάνα και έχουν έσοδα από φόρους 70 εκατ. δολάρια

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον έχει πληθυσμό λίγο κάτω από 7 εκατ., ομως κατάφερε να έχει έσοδα 1,4 εκατ. την ημέρα, από φόρους με την νομιμοποίηση της μαριχουάνας.
Πριν από έναν χρόνον, όταν η Ουάσιγκτον νομιμοποίησε την μαριχουάνα, λίγοι πίστευαν ότι θα άνοιγαν 160 μαγαζιά πώλησης μαριχουάνας και θα πρόσφεραν στα ταμεία της πολιτείας χρυσάφι.
Οι φάρμερ μαριχουάνας, οι μεσάζοντες και οι πωλητές, είχαν πολλά να αντιμετωπίσουν, όπως την ανταγωνιστική φαρμακευτική μαριχουάνα αλλά και την υψηλή φορολογία.
Τουλάχιστον, όσον αφορά την φορολογία, αυτή υποχώρησε στο 37%.
Η μαριχουάνα έκανε πωλήσεις άνω των 250 εκατ. στον χρόνο, προσφέροντας φόρους 62 εκατ. δολαρίων οι οποίοι μαζί με άλλους φόρους, έφτασαν το ποσό των 70 εκατ. δολαρίων.
Στο Κολοράντο οι πωλήσεις μαριχουάνας ξεκίνησαν το 2014 και έφεραν μόλις τον πρώτο χρόνο, έσοδα από φόρους 44 εκατ.

Ο James Lathrop, ιδιοκτήτης του Cannabis City, πρώτου μαγαζιού πώλησης μαριχουάνας στο Σιάτλ, δήλωσε ότι στα τέλη του 2014, υπολόγισε ότι οι φόροι στο κράτος έφτασαν τα 510.000 δολάρια, σε πωλήσεις ύψους 3,1 εκατ. δολαρίων.
Η τιμή της μαριχουάνας εκτοξεύτηκε στα 30 δολάρια το γραμμάριο, περίπου τρεις φορές την τιμή της φαρμακευτικής μαριχουάνας
Η υψηλή παραγωγή μαριχουάνας αλλά και τα διάφορα παράγωγά της, βοήθησαν να πέσει η τιμή στα 11,50 δολάρια το γραμμάριο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ουάσιγκτον, το κυριότερο είναι ότι έχουν κρατηθεί οι εγκληματικές οργανώσεις έξω από την διαδικασία πώλησης μαριχουάνας, έχουν οδηγήσει χρήματα στα ταμεία του κράτους και έχουν καταφέρει να κρατήσουν μακριά τα παιδιά από την μαριχουάνα.
Επόμενη περιοχή που να νομιμοποιήσει την μαριχουάνα είναι το Όρεγκον που ελπίζουν να... κόψουν αρκετή από την πελατεία του Βανκούβερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου