ΕΙΔΗΣΕΙΣ******

Ένας άνθρωπος που δεν προχωράει δεν αφήνει ίχνη.

RECENT POSTS

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Στις πλαζ των Παρισίων !

Για 12η συνεχή χρονιά οι όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι μετατρέπονται σε τεχνητές παραλίες εν όψει του καλοκαιριού.
Το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας μετατρέπεται έως τις 17 Αυγούστου σε μια λυτρωτική όαση για όσους εξακολουθούν να παραμένουν στην πόλη.
Οι δημοτικές αρχές συνεχίζουν αυτή την παράδοση της παρισινής Ριβιέρας, καθώς είχε, από την πρώτη κιόλας χρονιά, μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες. Για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας «Paris Plages» μεταφέρθηκαν στο Παρίσι 5.000 τόνοι άμμου, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της πόλης.

Τα σκαλιά του δημαρχείου του Παρισιού και οι εξωτερικοί του χώροι θυμίζουν πλέον αμμουδερή παραλία με γήπεδα μπάσκετ με αμαξίδια, μπιτς βόλεϊ, ακόμα και μπιτς ράγκμπι. Μάλιστα, θα διοργανωθούν και αγωνιστικά τουρνουά, προπονήσεις, αλλά και ενημερωτικά διαδραστικά εργαστήρια σχετικά με το πόσιμο νερό της πόλης. Όσο για τις απογευματινές ώρες, θα προβάλλονται ταινίες στο θερινό σινεμά, ενώ θα παρατεθούν και συναυλίες στη μεγάλη σκηνή
paris plage basin de la villette
  που έχει στηθεί στην πλατεία του δημαρχείου.
Όμως, το αγαπημένο σημείο των κατοίκων, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της Πόλης του Φωτός παραμένουν οι αποβάθρες του Σηκουάνα που έχουν καλυφθεί και αυτές με άμμο σε μήκος 2,8 χιλιομέτρων.
Στις ακτές του Σηκουάνα, θα υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπου όλοι θα μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο δίπλα στο νερό, ενώ πλήθος δραστηριοτήτων θα καλύψουν όλα τα γούστα. Οι λουόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαδρόμους μπόουλινγκ, μπιτς μπαρ, μαθήματα χορού και τάι-τσι, ενώ όσοι αγαπούν το διάβασμα στην παραλία, θα βρουν ακόμα και βιβλιοθήκη στην άμμο με πληθώρα επιλογών.
Το καλοκαίρι φτάνει στο Παρίσι με… 5.000 τόνους άμμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου